Help! Mijn man heeft een passie!

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Passie. Een veel gebruikt woord de laatste tijd en niet alleen vanwege de reeks van E.L. James, waarvan mijn medeblogger een mooie parallel van de organisatiewereld in heeft verweven. Wij worden ook op televisie verblijd met talentshows over zingen, dansen, koken. Er worden hele (reality)shows opgetuigd om de kijker te laten weten hoe ver je wilt gaan voor je passie. Maar als je aangeeft geen passie te hebben dan wordt het stil en hoor je toch de krekels op de achtergrond. Want tja, we moeten natuurlijk bewust in het leven staan en vol passie kiezen voor ons vak. De pensioengerechtigde leeftijd schiet namelijk omhoog dus we kunnen maar beter van onze hobby ons werk maken.

Natuurlijk heeft het merendeel van werkend Nederland altijd al als kind gedroomd van een baan als organisatieveranderaar, adviseur of ambtenaar. Tenzij je echt droomde van een baan als manager terwijl je als kind buiten aan het spelen was, moeten we er echt wat van zien te maken in het huidige werkklimaat. Switchen van werk of kiezen voor het avontuur is op dit moment een vrij onaantrekkelijke optie voor menigeen. En dan moet je mensen echt, tadaaa ja ja daar komt ‘ie weer; in hun kracht zetten. Iedereen zijn talent natuurlijk, met een beetje geluk gekoppeld aan je passie. Waar de ene medewerker spreekwoordelijk krachtig is met zijn woord is de ander wat beter met de pen. De vraag rijst natuurlijk of het huidige economische klimaat ruimte laat voor maatwerk in de dienstverlening. We zoeken nu naar multitalents, de spaarpotjes raken op en de klant eist!

Toch word de wereld niet gered door medewerkers van die magere 3 op de ‘talenten’ cijferlijst een 5 te maken, nee dan kan die ‘talentvolle’ 7 beter een 9 worden. Dat is niet alleen makkelijker voor de medewerker maar ook leuker voor iedereen er omheen. Zo kan je wellicht toch nog je passie uitbouwen in je huidige werk. Advies is dan ook accepteer je valkuilen, omhels je talent en overtuig de werkvloer van de meerwaarde hiervan. Wie weet of we je nog eens op televisie zien…

0 reactie(s) op “Help! Mijn man heeft een passie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.