Het belang van goede communicatie

24/02/2007 Leestijd: 2 minuten

Onlangs attendeerde iemand mij op een leuk bericht waarbij het me ontzettend duidelijk werd dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je hetgeen dat je verkondigt ook zelf moet uitvoeren. Zeker in de werving van personeel.

Reclame

Kent u de reclame die tot voor kort elke ochtend wordt afgespeeld op de radio waarin een bepaald uitzendbureau vertelt dat ze goed nieuws hebben voor heftruckchauffeurs* in plaats van goed nieuws over heftruckchauffeurs?

Ze bieden daarin aan dat mensen die reageren gratis een driedaagse cursus krijgen om chauffeur te worden. Bovendien kun je daarna voor langere tijd aan de slag in de logistiek. Prachtig! De campagne loopt al enige tijd en je zou verwachten dat het toch wel resultaat op zou leveren.

Bovendien geven ze het boekje “Boeien en binden*” uit dus je zou kunnen denken dat ze precies weten waar ze moeten werven, boeien en binden om de juiste kandidaten binnen te halen.

Natuurlijk heb ik geen inzage in de cijfers maar iets vertelt me dat het ze niet helemaal wil lukken.

Maken ze het waar?

Onlangs meldde een kennis een brief te hebben ontvangen van het uitzendbureau van de zojuist besproken reclame. De persoon had zich namelijk ingeschreven omdat de verwachting was dat de huidige werkgever de persoon weg zou bezuinigen. De persoon werkte daar als customer service medewerker op een service afdeling voor klanten en stond die met raad en daad te woord.

Ze wilde een nieuwe werkgever waar ze soortgelijke werkzaamheden uit zou kunnen voeren. Ze is inmiddels net 60 geworden en wil graag nog een paar jaar werken. Maar een compleet nieuw vak tussen de stoere mannen…

Toch kreeg ze een brief van het uitzendbureau dat ze eens moet nadenken over de mogelijkheid om binnen 3 dagen het heftruckdiploma te halen. Ze zou dan namelijk voor langere tijd aan de slag kunnen in de logistiek. Ik zie echter een vrouw van 60, van pak em beet 1 meter 60 nu tussen de stoere mannen rondrijden.

Boeien en binden“….Als ze erin slagen om hiermee een 60 jarige te boeien dan doen ze inderdaad waar ze over schrijven en doen ze wat ze zeggen…

Of is het eenvoudig weg uitermate netjes omgaan met het niet mogen discrimeren…

0 reactie(s) op “Het belang van goede communicatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.