Het effect van de verkiezing op HRM

24/11/2006 Leestijd: 2 minuten

Er was natuurlijk veel reactie op de uitslag van de verkiezingen. Echter was het ook interessant om te lezen dat veel bedrijven de vrees hebben dat er een links kabinet komt. Wat gaat dat doen met de goedlopende economie? De werkgevers willen het liefst dat de nieuwe regering het beleid van de afgelopen jaren voortzet. De vakcentrales FNV en CNV hopen na de uitslag van woensdag op een socialer Nederland.

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zien de SP niet zitten als regeringspartij. Noud van Rooij, algemeen directeur van MKB-Nederland ziet het als een niet zo goed idee. een woordvoerder woordvoerder van VNO-NCW was stelliger: ”Die partij is een bedreiging voor onze economische ontwikkeling en voor het ondernemerschap”.

Volgens de werkgeverorganisatie moet het herstel van de economie worden vastgehouden, moeten de regels verminderen, het onderwijs beter op het bedrijfsleven aansluiten en zou iedereen aan het werk moeten.

Agnes Jongerius, voorzitter van de vakcentrale FNV vindt daarentegen dat de SP betrokken moet worden bij de verkenningen voor een nieuw kabinet. Maar dat vinden de partijen zelf ook. Het is immers de partij met de grootste winst van deze verkiezingen. CDA en SP gaan een mogelijke samenwerking dus eerst onderzoeken.

René Paas ( voorzitter van de CNV) ziet een andere coalitie wel zitten. ,,CDA en PvdA horen tot de vaste bezetting. Daar kan één partner bij, voor mij is dat de ChristenUnie.” Persoonlijk zou ik nooit op een partij inzetten die tijdens de uitslagenavond trots is op zijn alcoholvrije cocktails.

De nieuwe kabinetsformatie lijkt dus op een linkse variant uit te draaien. Wat is uw ideale samenstelling? Ook links? En wat is het beste voor de ontwikkelingen op HRM gebied? Bekijk voor de zekerheid nog even de verdeling van de stemmen*. En geef uw “ideale opstelling!”

*De link werkt helaas niet meer en is verwijderd door de redactie per 21-3-2016.

0 reactie(s) op “Het effect van de verkiezing op HRM”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *