Het einde van de functie en het begin van de rol

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Organisaties veranderen, mensen veranderen, de wereld verandert. Voortsnellende technologie; verregaande social media. Flexibel werken; mobiele werkplekken. Globalisering; nieuwe wereldmachten.

Verandering van de wereld en organisaties

Zomaar een paar ontwikkelingen om de tijd waarin we leven te kenmerken. Anno 2012 zijn we onze economie├źn aan het herbouwen, uitbouwen of er is geen redden meer aan (denk aan Griekenland). Dit heeft zijn weerslag op ons als mens, op onze economie├źn en op onze organisaties. Het heeft tevens zijn weerslag op de interne organisaties.

Kennis is heilig

We leven in een wereld waarin kennis belangrijker lijkt te worden. Het gaat niet meer zozeer om wat je kunt, maar meer om wat je weet. Het gaat niet meer zozeer om de functie en datgene wat je doet binnen een organisatie, het lijkt echter tegenwoordig meer te gaan om welke kennis je kunt inbrengen en welke rol je speelt in het organisatietoneelstuk.

Einde van de functie

Men heeft het hier zelfs over het einde van de functie en het begin van de rol. Zodra deze ontwikkeling zich gaat doorzetten heeft dit grote gevolgen voor HR. We moeten andere beoordelingssystematieken gaan ontwikkelen; andere werving- en selectietactieken toepassen; we moeten andere arbeidsovereenkomsten opstellen. Het lijkt er wel op dat deze ontwikkeling goed is voor de ontwikkeling van zelfstandigen en ik denk dat het aantal ZZP’ers zal toenemen als dit doorzet. Hoe denken jullie hierover?

0 reactie(s) op “Het einde van de functie en het begin van de rol”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.