Hoe maak je een goede recruitment video?

19/12/2018 Leestijd: 2 minuten

Als de arbeidsmarkt krapper wordt, wordt de presentatie van het bedrijf waarvoor je werkt als recruiter steeds belangrijker. Een recruitment video kan voor die presentatie een prima hulpmiddel zijn. Opvallend is, dat dit hulpmiddel door recruiters nog steeds minimaal wordt ingezet. Een extra reden dus om aan de slag te gaan met het maken van een goede video. Maar hoe maak je die en hoe zet je de video op een effectieve manier in?

Waarom kies je voor een recruitment video?

Stel jezelf allereerst de vraag waarom je een video wilt maken. Zie je het als een mooi extraatje bij het aantrekken van potentiële werknemers? Of is het een laatste redmiddel, omdat de meer traditionele werkwijze niet voldoende oplevert? Is dit laatste het geval, dan is het noodzakelijk om eerst duidelijk te hebben wat daarin het probleem is.

Komt het doordat werknemers onvoldoende weten over het bedrijf? Of haken ze misschien af na het eerste gesprek? De recruitment video kan als extra hulpmiddel dienen bij de momenten waarop het nu misgaat. Maar dan is het natuurlijk wel heel belangrijk dat de video past bij dat specifieke moment en dus echt als oplossing kan dienen.

Weet wat je wil vertellen

Voordat je start met filmen, is het belangrijk om eerst helder te hebben welke boodschap je wil uitdragen. Om ervoor te zorgen dat potentiële werknemers solliciteren, moet er in ieder geval meer duidelijk gemaakt worden over het reilen en zeilen van het bedrijf. Maar ook het in beeld brengen van de werksfeer is belangrijk. Sollicitanten willen graag weten in wat voor bedrijf ze terecht komen. Een reclamepraatje van de algemeen directeur volstaat daarom al lang niet meer. Laat in de video ook medewerkers vertellen hoe zij het bedrijf, de werksfeer en de collega’s ervaren. Bij een positieve indruk zal de interesse in detachering flink vergroot worden.

Breng je boodschap goed in beeld

Tegenwoordig kan iedereen met z’n telefoon een filmpje maken van redelijke kwaliteit. Voor recruiters is het echter niet aan te raden om te bezuinigen op productiekosten. Schakel professionele hulp in. Filmen is een vak op zich en het is niet makkelijk om in een video van een paar minuten alles in beeld te krijgen wat je zou willen. Een goed scenario is daarom onontbeerlijk. Ook het filmen zelf is een vak apart en voor een goede kwaliteit is de juiste apparatuur nodig. Na het filmen kan een professionele editor de beelden op de juiste manier monteren. Door op deze manier te werken maak je een professionele recruitment video, die voor potentiële werknemers aantrekkelijk is om te bekijken. Op deze manier zal de investering die de video in eerste instantie kost, op termijn vanzelf terugverdiend worden.

Deze gastblog werd verzorgd door CVster.

0 reactie(s) op “Hoe maak je een goede recruitment video?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *