Hoe zorgt een interim professional dat hij zich blijft ontwikkelen?

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Ik spreek in mijn werk als recruiter zowel zzp’ers als interim professionals. De meeste ervan zijn op zoek naar een concrete opdracht of zoeken verbinding met een bureau om het eigen netwerk aan te vullen. Eén van de vragen die mij bezig houdt, is hoe een zelfstandige vandaag de dag omgaat met zijn eigen ontwikkeling. Investeren zzp’ers en interim professionals wel voldoende in persoonlijk groei en ontwikkeling?

Wat mij opvalt is dat een zzp’er zich regelmatig de vraag stelt of investeren in persoonlijke groei hem verder zal helpen bij het vinden van een uitdagende klus. Het lijkt mij belangrijk om te zorgen voor inhoudelijk verdieping in o.a. actuele thema’s of het maken van en keuze voor personal coaching.

De professionals die dat doen, staan met meer zelfvertrouwen en energie in het werk. Omdat een zzp’er meestal korte opdrachten heeft blijkt hij daar regelmatig tijd voor te nemen  Dit in tegenstelling tot de interim professional. Deze richt zich nauwelijks op persoonlijke groei. De waan van de dag en gebrek aan tijd maakt leren en ontwikkelen voor deze professional lastig.  De interimmer wordt meestal fulltime ingehuurd en is mede daardoor minder in staat zijn tijd zelf in te delen. Het blijkt lastig  om daadwerkelijk te kiezen voor een studie of personal coaching.

Hoe kun je als interimmer toch zorgen dat jij je als professional blijft ontwikkelen?

Plan regelmatig een moment van ontspanning en ga praten met een goede bekende. Of zoek een personal coach die eens met je gaat wandelen en tegelijkertijd een goed gesprek met je heeft. Even stilstaan en jezelf een aantal kritische vragen stellen. Ook kun je jezelf uitdagen om een goed boek te pakken. Er zijn ook leuke en korte workshops waarin je samen met andere professionals gaat stoeien met een aantal thema’s. Een uur in de week reserveren voor jezelf doet wonderen. De tijd die je vrij maakt zal in schril contrast staan tot het inzicht, plezier en de energie die het je oplevert. Maak keuzes en ontwikkel u positief.

0 reactie(s) op “Hoe zorgt een interim professional dat hij zich blijft ontwikkelen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.