HR en technologie

14/02/2018 Leestijd: 4 minuten

De technologie neemt de wereld over. Het klinkt misschien als het plot van een sciencefiction film, maar zonder dat we ons er misschien bewust van zijn is het nu al de realiteit. Gelukkig is het niet zo eng als het klinkt en helpt technologie ons op verschillende vlakken flink vooruit. Ook in een van de sector die misschien wel het meest om mensen draait, HR, speelt technologie een belangrijke rol. Dit heeft geeft veel voordelen, maar brengt helaas ook wat nadelen met zich mee. Vandaag vertellen we je meer over technologie en HR.

HR en Social Media

Een simpel voorbeeld van een stukje technologie waar (bijna) iedereen wel bekend mee is, is Social Media. Ook in de HR-sector speelt Social Media een steeds grotere rol. Dankzij machine learning en big data is het voor recruiters mogelijk om via LinkedIn, Google en Facebook geautomatiseerd te scouten naar talent. Dit kan echter ten nadelen werken van de HR sector. Door deze ontwikkelingen kiezen steeds meer bedrijven ervoor om de werving zelf te doen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven die HR diensten aanbieden nog harder aan de slag moeten om op te vallen. Ze zullen harder moeten werken om hun toegevoegde waarde aan te tonen.

Recruitment en uitlegfilms

Eén van die manieren om als HR beter op te vallen, is door het inzetten van een ‘uitlegfilm’. Hieronder zie je wat een uitlegfilm kan betekenen voor je bedrijf:

  • Door middel van een uitlegfilm de employer branding en het bereik versterken.
  • Standaardiseren en professionaliseren van de onboarding van nieuwe medewerkers.
  • Eenvoudig en effectief trainen van medewerkers. Doormiddel van een informatieve uitlegfilm krijgen medewerkers meer kennis in een kortere tijd.
  • Aan de hand van een uitlegfilm je kandidaten hun nieuwe werkomgeving laten zien met virtual reality

Recruitment en artificial intelligence

Hierboven hadden we het al kort over virtual reality. Een ander high-tech snufje dat je in je voordeel kunt gebruiken naast het inzetten van een uitlegfilm is artificial intelligence. Kort noemen we artificial intelligence AI. Hieronder geven je enkele voorbeelden voor het toepassen van AI.

  1. Automatiseren van de workflow: AI helpt veel organisaties met het plannen van de workflow. Op deze manier verloopt het proces gemakkelijker. In de HR branche is plannen erg belangrijk. AI kan helpen met het inplannen van bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken, onboarding gesprekken en voortgangsgesprekken.
  2. Personalisatie: Op de werkvloer zien we vaak een mengeling van werknemers uit verschillende generaties. Elke generatie leert op een andere manier. AI kan de training aanpassen op de passendste vorm per groep of persoon. Daarbij kan AI de interactie van medewerkers analyseren. Op basis van deze analyse kunnen er trainingen worden gegeven.
  3. Voorspellingen doen: AI kan helpen voorspellen. Denk hierbij aan de betrokkenheid van de medewerkers, ziekteverzuim, problemen bij interne communicatie of andere zaken. Dit kan handig zijn voor kostenbesparing en de effectiviteit van een organisatie.
  4. Recruitment verbetering: De kern van een sterke HR, is kunnen vormen van de juiste match. Dit kan soms een flinke uitdaging zijn. Er bestaan persoonlijkheidstesten. Helaas werken deze niet altijd even goed. Met behulp van AI kunnen bedrijven externe data verkrijgen om zo betere matches te kunnen maken.

Nieuwe functies

Technische ontwikkelen blijven als maar groeien. Dit betekent dat verschillende HR-functies over zullen schakelen naar een automatische uitvoering. Dit werkt effectief en tijdbesparend. Aan de andere kant zullen er hiermee banen verdwijnen. Tegelijkertijd zullen er ook nieuwe banen ontstaan. Specialisten zullen aangesteld worden om de geautomatiseerde functies juist in te richten. Ook zal er gekeken moeten worden welke functies er wel en niet geautomatiseerd kunnen worden.

Zoals je ziet kunnen de nieuwe technieken zorgen voor een aantal hobbels in de weg. Wanneer je er voor kiest om deze nieuwe ontwikkelingen in je voordeel te gebruiken door bijvoorbeeld het inzetten van een uitlegfilm of AI, kun je grotere successen behalen dan ooit. Het is van groot belang om je al HR agency te verdiepen in de mogelijkheden. Onze tip? Groei mee met de techniek en gebruik het in je voordeel!

Deze blog is in samenwerking met Cooler Media geschreven.

0 reactie(s) op “HR en technologie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.