HR Humor

15/07/2011 Leestijd: 1 minuten

Humor is een belangrijk element voor een goede werksfeer. Daarom wilde ik jullie dit briljante artikel niet onthouden. De titel van het originele artikel is “Zo zit het bedrijfsleven écht in elkaar”. Veel leesplezier!

Luchtballon

“Een man in een luchtballon is verdwaald. Hij zakt wat en ziet een vrouw op de begane grond lopen.

Hij roept haar toe: “Ik heb vrienden van mij beloofd hen over een uur ergens te ontmoeten, maar ik heb géén idee waar ik ben”.

De vrouw roept terug: “U bevindt zich in een ballon op ongeveer tien meter boven de begane grond. U zit tussen de 51 en de 52 graden noorderbreedte en tussen de 5 en 6 graden westerlengte”.

“U bent informaticus”, zegt de man.

“Inderdaad, hoe weet u dat?” vraagt de vrouw.

“Wel”, zegt de man, “U hebt mij een technisch perfecte uitleg gegeven, maar ik weet niet wat ik met die informatie moet doen en heb nog steeds geen idee waar ik me bevind. In alle eerlijkheid, u hebt me niet veel geholpen, en u hebt mij bovendien nog eens kostbare tijd doen verliezen”.

“En u bent manager neem ik aan?” antwoordt de vrouw.

“Klopt, hoe weet u dat?”

“Wel, u weet niet waar u zich bevindt, noch waar u naartoe moet. Een grote massa lucht heeft u gebracht waar u nu bent. U hebt een belofte gedaan waarvan u geen idee had hoe u die moet nakomen en u verwacht dat de mensen die onder u staan, uw problemen oplossen. Het feit is dat u nog steeds in dezelfde situatie zit als vijf minuten geleden, alleen is het nu ineens mijn fout!”

Bron: Werkwijzer Blog

Dit blog is geschreven door Chantal Steinmann

0 reactie(s) op “HR Humor”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.