HR tools die je niet mag missen in 2020

18/12/2019 Leestijd: 6 minuten

2020 staat alweer voor de deur. Dat betekent het startschot voor goede voornemens en dit jaar ga jij ze allemaal waar maken! Natuurlijk hebben we allemaal onze persoonlijke goede voornemens, maar waarom maken we deze niet ook voor onze HR afdeling? In dit artikel vind je HR tools die je niet mag missen in 2020 om jouw doelen te behalen.

Tools voor vitaliteit

“Ik wil meer gaan bewegen in het nieuwe jaar!” Dit is een van de meest bekende goede voornemens. Dit is een heel mooi doel om ook als HR aan mee te helpen. Naast dat jouw werknemers gezonder worden, worden ze ook stressbestendiger, werken ze vaak efficiënter en samen bewegen/sporten verbetert de organisatiecultuur. De twee tools die wij hebben gekozen om jouw HR afdeling hiermee te helpen zijn Dacadoo en Cuckooworkout.

Dacadoo

Met Dacadoo organiseer je een wandeling tijdens de lunch, zet je challenges voor jouw teams en krijg je iedereen in beweging onder werktijd. Deze app werkt op alle telefoons en heeft een leuk beloningssysteem om werknemers te motiveren. Je kan zelf deze beloningen kiezen uiteraard, denk daarbij bijvoorbeeld aan cadeaubonnen voor een kledingwinkel of een gratis kop koffie bij het koffiezaakje om de hoek.

Cuckooworkout

Een van de nieuwe spelers in de markt is Cuckooworkout. Deze tool verzorgd korte beweegmomenten die je alleen of samen met je team kan uitvoeren. Door middel van gemakkelijk te volgen video’s zijn de beweegmomenten geschikt voor al jouw werknemers, of ze nou heel jong zijn of al wat langer in het bedrijf mee draaien.

 

 

 

 

Tools voor recruitment

“Wij willen groeien als bedrijf” en om te groeien heb je de beste mensen nodig. Maar hoe laat jij jouw vacature opvallen tussen de honderden andere vacatures? Met videomyjob en hunter.io kun je een onvergetelijke indruk achterlaten.

Videomyjob

De afgelopen jaren is de ontwikkeling van tech bijzonder hard gegaan, maar de manier waarop we vacatures plaatsen is eigenlijk hetzelfde gebleven. Je typt een lijst met informatie over wat de job inhoudt, wat je verwacht van een sollicitant en wat zij al aan ervaring moeten hebben.

Videomyjob wil hier verandering in brengen. Met deze tool kan jij super simpel een video maken waarin jij de kern van de nieuwe vacature uitlegt.  Daarna bewerk je de video in de app en plaats je hem op jouw website, vacaturesites en op LinkedIn. Maar naast het recruiten kan je dezelfde app ook gebruiken voor onboarding. Op hun website staan leuke voorbeelden van hoe bedrijven dit hebben toegepast.

Hunter.io

In plaats van een vacature te plaatsen op de gebruikelijke plekken, kan je ook jouw nieuwe werknemer headhunten. Na een tijdje zoeken heb jij iemand op het oog. Nu moet je hem nog mailen, maar naar welk mailadres? En hoe vind je die? Geen zorgen! Met Hunter.io kan je snel en gemakkelijk e-mailadressen vinden, gratis. Vul de naam van de persoon in samen met de bedrijfsnaam van waar hij of zij nu werkt, binnen enkele seconden zullen de eerste mailadressen naar voren komen en jij kan jouw mail gaan versturen.

 

 

 

 

Tools voor communicatie

Misschien is jouw goede voornemen voor 2020 om de interne communicatie te stroomlijnen. Iedereen weet dat de meeste misverstanden ontstaan als er slecht wordt gecommuniceerd. Whereby en x.ai zijn de tools die dit voor jouw kunnen gaan tackelen.

Whereby

Whereby is te vergelijken met Zoom, maar dan gratis. In deze tool maak jij een account aan, in jouw account start je een chatroom en vervolgens kan je iedereen uitnodigen om in het gesprek mee te doen. Zij hebben niet eens een account nodig, ze hoeven alleen maar op de link te klikken. Kortom, een top tool als je thuiswerkers, freelancers op afstand of meerdere kantoorlocaties hebt. Maar denk bijvoorbeeld ook aan digitale sollicitatiegesprekken.

TIP: met de Chrome extensie kan je gemakkelijk jouw beeldscherm laten zien. Het is daarom ook handig voor trainingen of demo’s.

X.ai

Een afspraak gemist, een meeting dubbel geboekt of vergeten om een collega voor een vergadering uit te nodigen. Met x.ai zijn deze problemen voorbij. Door middel van artificial intelligence zal x.ai de juiste mensen uitnodigen op de tijd waar ze allemaal vrij zijn, hierdoor wordt het plannen van een meeting super gemakkelijk! Het is ook super handig dat je x.ai kan integreren met jouw kalender, mail en/of chat programma. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit Slack de meeting plannen zonder jouw kalender maar te hoeven openen.

 

 

 

 

Tools voor een papierloos kantoor

We kunnen er rustig vanuit gaan dat het thema van 2019 klimaatverandering was. In 2020 verwachten we deze lijn door te zetten en je kan hier met jouw organisatie aan meewerken. Natuurlijk zijn zonnepanelen en elektrische leaseauto’s geweldige stappen die je kan zetten, maar er zijn ook kleinere (en goedkopere) stappen te maken. Denk bijvoorbeeld aan een papierloos kantoor, Signable en Namely zijn hiervoor jouw beste vriend.

Signable

Met Signable verstuur jij legaal, snel en veilig contracten. Wist je dat een gemiddeld contract bestaat uit drie pagina’s? Stel je dan eens voor hoeveel papier en inkt jij gaat besparen als je dit digitaal kan gaan regelen. Met elektronische contracten stuur jij binnen een paar seconden een contract naar jouw partners zonder dat je daar papier aan hoeft te verspillen. Minder papier betekent meer bomen en dat staat weer gelijk aan een beter milieu.

Namely

Naast contracten zijn er natuurlijk nog veel meer bestanden waar je binnen HR mee in aanraking  komt. Is het in 2020 tijd om jouw complete HR afdeling te digitaliseren? Namely kan jou hiermee helpen. Van salarisadministratie tot talentmanagement en van de organisatiestructuur tot informatie over de werknemer, Namely pakt het allemaal aan.

 

 

 

 

Probeer het uit!

Dat was een hele lijst van tools die jij in 2020 kan gaan gebruiken. Het leuke is dat naast de gratis tools, veel van deze bedrijven een gratis proefperiode hebben. Gebruik de laatste weken van december en test erop los om goed beslagen aan 2020 te beginnen. 2020 wordt jouw jaar, zet ‘m op!

Deze gastblog werd verzorgd door Marijn Quartel van Signable

0 reactie(s) op “HR tools die je niet mag missen in 2020”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.