HRM Verandermanagement: meer dan een vak

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Wanneer een organisatie als gevolg van gewijzigd overheidsbeleid of veranderende marktontwikkelingen haar positie moet heroverwegen en herpositioneren, vraagt dat veel van de mensen binnen die organisatie. Veelal dient er een cultuuromslag te worden gemaakt en een stevige mate van organisatieontwikkeling. Het vooruitzicht daarop kan mensen onzeker maken. De hulp van een interim HRM verandermanager is dan zeer welkom.

De HRM verandermanager verstaat natuurlijk zijn vak. Hij kent het klappen van de zweep als om HRM processen gaat; de technische kanten van HRM. Toch moet hij meer meebrengen dan alleen een uitstekend vakman in HRM.

Om te beginnen is het een belangrijke eigenschap van de HRM verandermanager dat hij over de grenzen van HRM heen kan kijken, denken, en handelen. Het moet een strateeg zijn die het totaal van de organisatie overziet en begrijpt, maar ook de markt waarbinnen de organisatie opereert. Op basis daarvan is de HRM verandermanager een strategisch businesspartner binnen het MT.

De HRM verandermanager is ook een out-of-the-box denker. Hij staat open voor actuele en toekomstige ontwikkelingen, bijvoorbeeld binnen de arbeidsmarkt, weet daarop direct en proactief te anticiperen en een vertaling te maken van die ontwikkelingen in het te voeren beleid.

Als persoon wordt de HRM verandermanager gekenmerkt door charismatisch optreden. Hij is een uitstekende communicator op alle niveaus en weet mensen mee te krijgen om de veranderprocessen gemotiveerd en met overtuiging tot een succesvolle ontwikkeling te brengen.

Bovenal is een HRM verandermanager een visionair en dat weet uit te dragen.

Kortom, een HRM verandermanager is meer dan alleen een HRM deskundige. Hij is een strateeg, een algemeen manager, een people en talentmanager, communicator, visionair, een voortrekker. Dat alles maakt HRM verandermanagement meer dan een vak.

0 reactie(s) op “HRM Verandermanagement: meer dan een vak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.