Human Resource, the movie!

10/04/2008 Leestijd: 2 minuten

Ik wil Human Resource, the movie zien! Maar hij bestaat nog niet. Tenminste, niet voor zover ik weet. De mensen die dachten dat dit een aankondiging was voor Expand: the movie, helaas, nog niet. Wel wil ik vandaag kijken wat HR:tm voor film zou moeten zijn. Lichte kost, voor iedereen toegankelijk? Of, als we sommige HR critici mogen geloven, een surrealistisch drama met de dood tot gevolg? De dood van het bedrijf weliswaar, geen geweld op Expand! In ieder geval, hoe moet deze film er uit komen te zien?

Films over andere vakgebieden

Eerst een korte vergelijking: waarom moeten wij als HR jaloers zijn op andere vakgebieden? Omdat deze talloze mooie films op hun naam hebben staan. Een schoolvoorbeeld vind ik 12 angry men, een film over een rechtszaak, waarin de discussie van de jury centraal staat. In een korte beschrijving kan ik de film helaas niet genoeg eer aan doen. En hetzelfde geld voor talloze films over technische vooruitgang. Waar blijft de film over de HR manager met een peper en zout baardje?
Natuurlijk is erĀ  Office Space, waarin de baas van de hoofdrolspelers een schoolvoorbeeld neerzet van slecht peoplemanagement. Uiteraard resulteert dat in de meest dramatische scenes die, hier spreekt de ervaring, misschien niet teveel afdoen aan de realiteit. Denk even aan de man die liever werd neergeschoten dan dat hij ging werken!

Hoe moet de film eruit zien?

Rest ons de vraag: hoe moet Human Resource, the movie er uit zien? Hebben we in de hoofdrolspeler een ware generalist, die het bedrijf op de meest vreemde manieren red? Een specialist die met goed beleid de organisatie weet te redden van geldzuchtige aandeelhouders? Een jurist die weet te voorkomen dat arme Greetje ontslagen wordt? Volgen we een grote multinational of een klein bedrijf met 50 werknemers? Brad Pitt in de hoofdrol? Angelina Jolie? Special effects? Of een zwart/wit film zonder geluid?

Ik vraag me af of je de breedte van het HR vakgebied wel in een film kunt uitdrukken. En nu ik deze analogie te ver heb doorgevoerd: Hoe moet volgens mijn lezers een HR film worden ingericht?

0 reactie(s) op “Human Resource, the movie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.