Iedere HR Professional = HR Business Partner (!?)

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Er zijn vele (LinkedIn-) discussies over het zijn van HR Business Partner.
Die discussies starten tijdens de HRM opleiding en worden voortgezet in on-line HR Communities.
Ook de titel van HR Business Partner staat vaak bovenaan een HR vacature of als titelbenaming van HR mensen op LinkedIn.

Dus iedere HR Professional = een HR Business Partner, zou je kunnen concluderen.

Het idee van HR Business Partnership werd populair door de academicus en consultant David Ulrich, die het o.m. als voorwaarde ziet voor succes van de moderne HR Afdeling.

HR Business Partnership is erg populair vanwege het groeiende belang dat wordt gehecht aan geïntegreerde HR Management Oplossingen binnen organisaties.
Simpel gezegd; een gemotiveerde medewerker betekent een verhoogde efficiëntie, effectiviteit en productiviteit, voor de organisatie.
Dat wisten we al vanaf de industriële revolutie periode en er is derhalve niets op af te dingen. Doen dus! ….  en iedere HRM Student en HR Professional duidelijk maken, dat zij zich als HR Business Partner moeten profileren!

Echter, het feestje wordt bedorven als je iets meer in de materie duikt en bemerkt dat Ulrich eigenlijk bedoelde dat iedere “zeer ervaren en hogergeplaatste” HR Professional / -Manager zich moet inzetten om met het Management Team een dialoog aan te gaan over de financiële waarden van medewerker-gecentreerde HRM oplossingen, die aan sluiten bij de organisatie doelstellingen.

Dan rijzen de vragen:

  • Hoe ervaren en hoe hooggeplaatst moet je zijn als HR Business Partner?
  • Is HR Business Partner eigenlijk wel een titel, of is het een waarneming van feitelijk en succesvol functioneren als HR Professional, op het niveau van senior management?
  • Is het beter voor de image van HR als geheel, en ter voorkoming van valse verwachtingen, om je niet (meer) te presenteren als HR Business Partner?….en gewoon, als iedere andere medewerker, zo goed mogelijk meerwaarde te leveren in de job waarvoor je bent aangesteld?
0 reactie(s) op “Iedere HR Professional = HR Business Partner (!?)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.