Implementatie Ulrich model: alleen de HR Business Partner?

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Heeft u wel eens gekeken naar de vacatures die u in het HR vakgebied voorbij ziet komen? De HR Business Partner is hier een steeds prominentere plaats in gaan nemen. Ongetwijfeld sinds Human Resource Champions, waarin zijn Ulrichs model met 4 rollen werd geïntroduceerd.

De HR Business Partner is bijna helemaal hetzelfde als de strategic partner. Hoewel hij regelmatig ook aspecten van de change agent heeft. Change managers komen ook wel voorbij, hoewel vaker gezocht wordt naar HR managers of HR Business Partners met change ervaring of change als specialiteit. De administrative expert is (nog?) een HR Adviseur en de Employee Champion een coach, loopbaanbegeleider, misschien voor een deel een Compensation&Benefits specialist.

Was de HR Business Partner nu echt de meest nieuwe functie in Ulrichs model? Of had die functie de meest aantrekkelijke titel? Hoe zou het komen dat we wél de HR BP hebben geïntroduceerd, maar niet ook bijvoorbeeld de – overigens zeker aansprekende – employee champion?

0 reactie(s) op “Implementatie Ulrich model: alleen de HR Business Partner?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.