Inspiratie: wat is het en waar komt het vandaan?

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

In mijn omgeving merk ik dat een zomervakantie mensen vaak tot nadenken brengt. De één begint weer met plezier aan zijn eerste werkdag. Een ander kost het meer moeite om de draad na een vrije periode weer op te pakken. Soms kan een vakantie – een hele andere omgeving – helpen om weer nieuwe inspiratie op te doen.

Inspiratie werkt voor iedereen anders. Iedereen geeft het woord een eigen betekenis en invulling. Voor veel mensen heeft het  te maken met een positief gevoel. Een enkeling vindt het een akelig woord en ervaart het zelden in de dagelijkse praktijk. Voor mij betekent inspiratie, bezieling, ergens zin in hebben en iets doen wat energie geeft. Dingen met passie en plezier doen zonder dat het veel moeite  kost is heerlijk.  Voor mij is inspiratie erg belangrijk om in beweging te komen en blijven. Daar horen soms ook het stellen van nieuwe doelen en het reflecteren op de perioden die achter je ligt..

Volgens mij kan ieder mens worden geïnspireerd. Het vraagt echter wel oplettendheid en aandacht. Het kost oefening om ermee om te gaan en het in je werk en leven een rol te laten spelen. Inspiratie geeft de meeste mensen zin en richting aan het leven en leidt tot persoonlijke ontwikkeling. Mensen die geïnspireerd zijn, zijn vaak krachtig en stralen energie uit. Het is fijn om daarbij in de buurt te zijn en je er door te laten enthousiasmeren.

Inspiratie is geestelijk voedsel.  Er zijn tijden dat je er veel van hebt en perioden dat je het niet cadeau krijgt. Je kunt uit verschillende bronnen inspiratie halen. Soms zijn het mensen zoals kunstenaars, sporters, toonaangevende personen of gewoon mensen in je omgeving die je innerlijk raken door wat ze doen, laten zien, vertellen e.d. Ook is de natuur voor veel mensen een bron van inspiratie. Het maken van een fantastische bergwandeling of het zwemmen in een rivier tussen de vissen in helder water. Allerlei ervaringen kunnen je prikkelen tot acties en het maken van keuzen om met meer bezieling de dingen te doen op je werk of en je thuis situatie.

Wat betekent inspiratie voor jou? Hoe geïnspireerd bent je aan het werk?

0 reactie(s) op “Inspiratie: wat is het en waar komt het vandaan?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.