L&D: hoe organisaties toekomstvast worden

31/01/2017 Leestijd: 1 minuten

Laat ik beginnen met me voor te stellen. Ik ben Marie-Christine Smit. Met veel plezier ga ik bloggen voor Expand. En daarmee voor veel professionals met kennis en ervaring op het gebied van HR(D) en Leiderschap.

Mijn specialisme? Learning and Development. Tenminste, zo heet de categorie op dit weblog. Uiteraard dekt dit voor een groot deel mijn specialisme, maar voor wie nu verwacht dat er ik iets ga vertellen over cursussen, werkvormen, nieuwste technologische ontwikkelingen of leerplanners… helaas, die moet ik teleurstellen. Uiteraard kan ik vanuit mijn achtergrond het nodige daarover vertellen, maar het is niet waar mijn passie ligt.

Wat ik ga doen is deze kans gebruiken om mensen te inspireren leren en ontwikkelen centraal te gaan stellen. Binnen je organisatie, binnen je rol als bijvoorbeeld leidinggevende en – bovenal – voor jou persoonlijk. Eenvoudigweg omdat dát het belangrijkste is voor elke organisatie die toekomstvast wil zijn. Of ieder mens dat onafhankelijk wil blijven, zonder het gevoel te hebben noodgedwongen vast te (komen) zitten in een specifieke functie, organisatie of situatie.

Gaat dit over duurzame inzetbaarheid? Mobiliteit? Vitaliteit? Jazeker. Maar het gaat over nog veel meer. Het gaat ook over organisatieontwikkeling. Over hoe je wendbaar wordt en in staat wordt om continu te vernieuwen en verbeteren. Met andere woorden: hoe organisaties toekomstvast worden.

Voor het centraal stellen van leren en ontwikkelen is meer nodig dan een aanpassing van de structuur van de organisatie, het invoeren van nieuwe werkwijzen, een andere inrichting van kantoren, of het trainen van medewerkers. Het gaat om duurzaam veranderend gedrag, een waardengedreven ambitie, visie op mens en organisatie, leiderschap, talentontwikkeling, samenwerking, maatschappelijke betrokkenheid en nog veel meer…. Ik vertel hier graag over in de blogs die gaan volgen!

0 reactie(s) op “L&D: hoe organisaties toekomstvast worden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.