Leer CV’s zoeken in google!

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Op Ikki.nl een interessante serie over hoe je CV ’s leert zoeken in google. Drie blogs van Marco van Hurne maken stapsgewijs duidelijk hoe je aan de slag kunt gaan.

CV’s zoeken in Google I De basics
In dit artikel vind je achtergrond informatie over zoeken in google: welke mogelijkheden zijn er? En hoe pas je deze toe op CV’s?
Ook interessant als naslag als je al enige ervaring hebt met het zoeken in google.

CV’s zoeken in Google II Google Alerts
In dit artikel leer je om Google alerts in te stellen op de zoekopdrachten die je hebt gemaakt. Zo hoef je niet periodiek opnieuw te zoeken, nieuwe informatie komt vanzelf naar je toe!

CV’s zoeken in Google III Via microblogsites
Blogs zijn een manier om expertise te laten zien. Door via blogs te zoeken kunnen ook de nodige interessante mensen worden gevonden.

Erg belangrijk in het derde artikel: de laatste noot. De manier van benaderen. Zeker via blogs en sociale! netwerken, maar ook via ander media, is het erg belangrijk om de potentiële kandidaat persoonlijk en voorzichtig te benaderen. Wees geïnteresseerd en gericht op de lange termijn.

Ervaring speelt een grote rol bij het zoeken van CV’s en het benaderen van kandidaten. Schroom niet om positieve en negatieve ervaringen te delen. En er van te leren.

Alle krediet naar Marco van Hurne (IKKI) voor het schrijven van drie interessante blogs.

 

** Links werken helaas niet meer per 8-5-2015, red.

0 reactie(s) op “Leer CV’s zoeken in google!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.