Lees alleen blogs en vakliteratuur waar je actie op onderneemt!

31/08/2017 Leestijd: 1 minuten

Welke boeken lees je graag? Zelf kan ik genieten van snackfood als Dan Brown, maar ook de nodige vakliteratuur gaat er in. Alles van Ulrich maar ook een boek als Leiderschapskramp lees ik graag, zeker op vakantie. Ook lees ik veel blogs, tussendoor in de trein en soms als ik google op een vraag. En nu?

Nu ben ik op de hoogte van ‘mijn vakgebied’ HR en wat zaken er omheen zoals Lean, hoe start-ups werken volgens allerlei auteurs en – guilty pleasure – de nieuwste Malcolm Gladwell. Ik ga er van uit dat ik hierdoor mijn werk iets beter doe. Dat ik de blogs en boeken niet lees als een soort braincandy, vermaak over dingen waar ik me aan kan relateren omdat ik in een omgeving werk die aan het onderwerp raakt. Zeker weten doe ik het niet.

Ik heb me daarom iets voorgenomen:

Lees een blog of boek alleen als je van tevoren kunt bedenken wat je er beter of anders door gaat doen.

Voor ik een link open klik vraag ik me af wat het me gaat brengen. Ik bestel geen boeken meer tot ik thuis alleen nog boeken heb waarvan ik weet waarom ik ze heb.

Zo ben ik nu twee weken bezig en het brengt me veel overzicht! Ik ervaar minder druk om nieuwe informatie op te nemen en ik voel minder stress. Wat mij betreft een waardevol experiment. Doe je mee?

Gastblogger: Karima

0 reactie(s) op “Lees alleen blogs en vakliteratuur waar je actie op onderneemt!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.