Leren niet te tobben, twee tips van een coach

08/03/2012 Leestijd: 1 minuten

Ontslagen, reorganisaties, inkrimpingen e.d. maken de werksituatie voor veel  werknemers en ondernemers onrustig. Veranderingen brengen angst en onzekerheid met zich mee en veroorzaken stress.  Mensen worden er zenuwachtig en bezorgd van. Steeds meer zie ik in de praktijk dat mensen gebukt gaan onder alles wat er op hun werk gebeurt. Het lijkt erop dat tobben een van de grootste problemen is waarmee werknemers en ondernemers te kampen hebben.

Hoe kun je nu het best omgaan met deze onzekere situatie? Naar mijn mening zijn de onderstaande stelregels heel belangrijk.

Leef één dag tegelijk

Veel  mensen verspillen energie aan het denken aan de toekomst en het verleden. Het verleden is voorbij en de toekomst is er nog niet. Er is maar één tijd en dat is het heden. Laten we dus genoegen nemen met de tijd waarin we wel kunnen leven, de tijd tussen nu tot bedtijd. Ik raad u aan om uw aandacht te richten op het heden , de werkelijkheid van vandaag. De meeste dingen waar we over piekeren gebeuren namelijk nooit.  Dus stop met piekeren en ga leven met de dag.

Blijf de dingen in hun juiste perspectief zijn

Sommige problemen zijn helemaal geen getob waard. Heeft de baas mij vandaag wel een compliment gegeven? Zal de klant wel ja zeggen tegen mijn offerte? Het zijn zaken waar je geen directe invloed op hebt. In het leven zijn sommige dingen van belang en andere niet. U kunt uw zorgen halveren door dit onderscheid aan te brengen.

Wanneer u deze adviezen ter harte neemt, zal uw werkdag een stuk rustiger worden. Succes!

0 reactie(s) op “Leren niet te tobben, twee tips van een coach”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.