Liegen op het werk is heel normaal

18/02/2007 Leestijd: 1 minuten

Meer dan 80 procent van de mensen verbuigt de waarheid dagelijks. De meest geliefde manier om een leugentje te verkopen is door gebruik te maken van moderne technologie. Liegen lijkt minder erg in een sms of een e-mail, bleek uit een peiling onder 1.500 Britten.

De meest voorkomende leugens

De wijdst verspreide leugen is het (onterecht) ziek melden. Bijna de helft van de werknemers meldt zich wel eens onterecht ziek. Een kwart van de medewerkers heeft ook valselijk verklaard dat een klus is. Ook over grove fouten wordt gelogen; één op de vijf personen verhult dit.

Op de werkvloer wordt heel wat afgelogen. Vier van de vijf werknemers vertelt dagelijks op zijn minst één leugen op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële dienstverlener Friends Provident.

Familie

Niet alleen tegen de baas verkondigen werknemers leugens. Vier op de tien werknemers geeft toe ook in familieverband te liegen: In eenderde van de gevallen gaat het om leugens over de tijdsinvulling. Ongeveer eenzelfde percentage verbergt geflirt op het werk.

Gevoelens

Toch voelen de leugenaars zich niet schuldig over het verdraaien of verzwijgen van de waarheid. De ondervraagden meestal alleen onwaarheden te vertellen om de gevoelens van een ander te sparen

0 reactie(s) op “Liegen op het werk is heel normaal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.