LinkedIn, meest gebruikte buzzwoorden

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

In ons huidige werkveld is LinkedIn onmisbaar geworden. Hier bij Expand worden dagelijks honderden profielen bekeken. Hierom is het belangrijk om te weten wat je op je profiel weergeeft en wat niet.

In dit artikel op NU.nl vond ik de 10 meest gebruikte buzzwoorden (een loze term die niks toevoegt) op LinkedIn in Nederland. Dit zijn ze:

1.    Creatief
1.    Gedreven
2.    Gespecialiseerd
3.    Verantwoordelijk
4.    Expert
5.    Gepassioneerd
6.    Gemotiveerd
7.    Strategisch
8.    Enthousiast
9.    Analytisch

Deze woorden zijn te vaag om je persoonlijkheid, werkhouding of drive mee te omschrijven. Op mijn opleiding aan het Fontys noemen we dit soort woorden “containerbegrippen”. Deze begrippen dienen uitgepakt te worden. Dus mocht je een woord als deze op je profiel hebben staan bedenk dan voor jezelf, wat betekent dit woord voor mij? En welke boodschap wil ik op de lezer overbrengen? Probeer hierbij uit te schrijven wat je bedoelt met het woord. Het makkelijkst hierbij is een concrete situatie te noemen waarin je dit woord hebt toegepast. Iemand zou bijvoorbeeld analytisch ingesteld kunnen zijn. Dit zou kunnen betekenen dat diegene snel (vaak in één oogopslag) kleine details ziet, die anderen wellicht over het hoofd zien en deze met elkaar in verband brengt. Bijvoorbeeld, de spelling in een artikel op dit weblog, maar ook details in een kandidatendatabase, waardoor kandidaten wel of juist niet geschikt zijn voor een bepaalde functie.
Hiermee maak je een duidelijkere indruk dan alleen het woord op je pagina te zetten.
Kortom, probeer je toegevoegde waarde voor een mogelijke werkgever te duiden in concrete voorbeelden in plaats van één enkel woord.

Meer do’s en don’ts op LinkedIn vind je hier.

 

0 reactie(s) op “LinkedIn, meest gebruikte buzzwoorden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.