Managers Siemens gegijzeld door werknemers

02/03/2010 Leestijd: 1 minuten

De laatste tijd hebben we veel stakingen voorbij zien komen. Dit gaat er in Nederland meestal wel netjes aan toe. In Belgiƫ zijn ze al wat vasthoudender, daar blokkeerden onlangs de medewerkers van Inbev ruim 2 weken het bedrijfsterrein. Maar in Frankrijk gaan ze helemaal agressief te werk. Daar worden regelmatig managers gegijzeld.

Siemens

Zo ook nu weer. Sinds gisteren worden bij Siemens in het Franse Saint-Chamons 2 directeurs gegijzeld door de boze werknemers. Het gaat om de HR directeur en de directeur Finance. De boze werknemers beseffen zich dat deze managers in feite niks te zeggen hebben, en laten hen dan ook veelvuldig telefonisch overleggen met de bestuursvoorzitter.

Er wordt gesproken over de sluiting van het kantoor. Met de gijzeling eisen de werknemers dat het kantoor open blijft. Als dit niet mogelijk is willen ze in ieder geval dat de medewerkers die ontslagen gaan worden een hogere ontslagvergoeding meekrijgen.

In Frankrijk is gijzeling van managers en directeuren de laatste tijd vaker aan de orde geweest. Bijvoorbeeld bij Sony, en bij 3M. Vooral nu tijdens de crisis werknemers hierdoor hun baan kwijt dreigen te raken.

Zou dit ook in Nederland een nieuwe trend kunnen worden? Na alle deeltijd-WW, vorst-WW, en andere regelingen? Of zijn wij Nederlanders daar toch te nuchter voor?

0 reactie(s) op “Managers Siemens gegijzeld door werknemers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.