Managers zijn onmisbaar!

15/12/2015 Leestijd: 1 minuten

Managers zijn onmisbaar. Een manager is niet iemand die leeft om anderen te zien zwoegen terwijl hij zelf ongezien vanuit zijn kantoor kijkt hoe zijn werknemers aan het zwoegen zijn.

De manager werkt hard om zijn team zo capabel mogelijk te houden. Hij vergadert met andere managers en/of directie om strategische beslissingen te nemen en geeft zo richting aan de organisatie. Hij is de vertaler van een strategisch plan voor de organisatie naar de praktische activiteiten van de mensen die de producten ontwikkelen en maken. De manager neemt de moeilijke beslissingen: wie te ontslaan, wie een opleiding te gunnen, wie opslag te geven. Hij brengt de organisatie uit de ’top’ van de organisatie samen met de kennis van hoe zijn team functioneert en zorgt dan dat de organisatie een geheel wordt.

Kortom, je gaat te kort door de bocht als je stelt dat we managers zomaar kunnen missen. Natuurlijk kunnen teams zichzelf managen. Dan leg je management taken neer bij iemand die ook andere taken heeft. Prima. Het team moet nog steeds gemanaged worden. Werkt voor een klein team, in een groot team is de manager de hoofdverantwoordelijke. Hij kan de werknemer uit de wind houden en zorgen dat die zich kan focussen op waar hij goed in is en waar hij graag mee bezig is.

Je kunt de manager wel uit de organisatie halen, maar niet het managen.

Dit artikel is een ingestuurde reactie op de eerdere vraag waarom hebben we managers? En met name op de reacties op het artikel.

0 reactie(s) op “Managers zijn onmisbaar!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.