De 5 best gelezen blogs van de zomerperiode

04/10/2018 Leestijd: 3 minuten

We proberen ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze doelgroep: HR professionals. De content van het blog en de Connecting HR pagina’s vullen we onder andere op basis van welke blogs en interviews goed gelezen worden, vragen vanuit ons netwerk en inhoudelijke onderwerpen uit vakliteratuur. De 5 best gelezen blogs delen we in een overzicht.

Hieronder de top 5 best gelezen HR blogs van de zomerperiode van 2018 (juli en augustus):

1. Human Being Management (HBM): zet je bewustzijn in de AAN-stand

‘’Hardnekkige structuren en sturing op gewenst gedrag verliezen terrein in organisaties. Natuurlijk heb je een basis nodig, maar flexibele teams met authentieke talenten zorgen toch voor meer broodnodige wendbaarheid. Broodnodig omdat de winnaar van vandaag, al snel de verliezer van morgen kan zijn in de snelkookpan van hectiek en techniek. Ontwikkelingen zijn nauwelijks meer te volgen en je moet als organisatie mee om aan te blijven haken.’’

Lees verder

2. Help, mijn medewerker neemt ontslag! 

”Er zijn globaal drie situaties waarin een medewerker zelf ontslag neemt. Als werkgever moet u dit niet zomaar “voor kennisgeving aannemen”. Grofweg zijn er drie verschillende situaties te onderscheiden: de medewerker neemt ontslag omdat hij een andere baan heeft, omdat hij het werk beu is of omdat u hem voor de keuze hebt gesteld.’’

Lees verder

3. Werkgever krijgt compensatie bij betaling transitievergoeding

”Op de laatste vergaderdag voor het zomerreces heeft de Tweede Kamer ingestemd met het wetsvoorstel dat de compensatie voor de transitievergoeding regelt die de werkgever bij ontslag vanwege langdurige werkloosheid moet betalen. Het voorstel is nu doorgestuurd naar de Eerste Kamer en het is de bedoeling dat de wet in werking treedt op 1 april 2020. Wanneer heb je recht op compensatie?”

Lees verder

4. 10 vragen die je aan een recruiter kunt stellen

”Een sollicitatiegesprek is een belangrijk en spannend moment. Waar je voor het opstellen van een cv of het schrijven van een sollicitatiebrief ruim de tijd hebt, hangt het bij een gesprek af van het moment. Je moet je op dat moment bewijzen. Er zijn dan ook weinig mensen die zich verheugen op een sollicitatiegesprek. Toch kun je misschien meer van tevoren doen dan je denkt. In deze blog delen wij daarom een aantal vragen die je aan de recruiter kunt stellen. Zo helpen wij je alvast een eindje op weg!”

Lees verder

5. Help, ik krijg niet wat ik verdien! En daar word ik goed ziek van?!

”Een verklaring voor werk-stressklachten met behulp van het Effort-Reward Imbalance Model. Een tijd geleden alweer schreef Folkert een interessante blog over het Job Demand- Resources (JD-R) Model, een belangrijk werk-stressmodel gebaseerd op stressoren die voortkomen uit Job Demands (taakeisen) enerzijds en de (afwezigheid van) energiebronnen anderzijds: Als er disbalans is tussen hetgeen gevraagd wordt van een medewerker versus de middelen die hij heeft om zijn werk goed te kunnen doen, ontstaat er stress. Herkenbaar en zeer plausibel.”

Lees verder

Volgende maand volgt weer een overzicht van de best gelezen blogs. We houden u op de hoogte van HR nieuws!

0 reactie(s) op “De 5 best gelezen blogs van de zomerperiode”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.