Microsoft TalentLab: origineel initiatief

14/03/2007 Leestijd: 1 minuten

Zoals Marketingfacts en HRlog al hebben gemeld is Microsoft gisteren aangeschoven in de wereld van online vacaturesites met Microsoft TalentLab*. Het is een nichesite voor het Microsoft partnerkanaal, uitsluitend gericht op .Net, Sharepoint en Dynamics deskundigheid.

Een vreemde zet van Microsoft? Nou, nee. De krappe arbeidsmarkt is via de partners natuurlijk duidelijk voelbaar bij Microsoft zelf. Groei kan op dit moment uitsluitend worden gerealiseerd door het vinden van gekwalificeerd personeel of door starters op te leiden. En dat is precies wat Microsoft met deze site probeert te bewerkstelligen.

Ik ken geen voorbeelden waarbij een leverancier haar reseller kanaal ondersteund in het vinden van personeel door een dedicated vacaturesite in leven te roepen. Een origineel en lovenswaardig initiatief. Maar daarmee is succes natuurlijk niet gegarandeerd. Want daar is iets meer voor nodig dan een flashy ogende interface inclusief de onvermijdelijke landkaart mashup.

Volgende week zal ik deze site aan een nader onderzoekje onderwerpen en mij als enthousiaste Microsoft techneut een nieuwe baan aan laten meten via TalentLab. Om vervolgens van mijn ontberingen en gelukzalige momenten hier verslag te doen. Wens me alvast succes!

* Link werkt niet meer per 21-5-2015, red.

0 reactie(s) op “Microsoft TalentLab: origineel initiatief”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *