Minder loon voor HR-medewerkers

31/07/2007 Leestijd: 1 minuten

In tegenstelling tot de gemiddelde salarisontwikkeling in den lande, een kleine stijging met 0,3 procent, daalt het loon van de p&o’er. Voor de uitvoerende functies was de daling circa 2 procent, blijkt uit bewerkingen van de ‘loonindex.nl’ door de organisatie adviseurs van Eprom. (bron: loonindex.nl)

De gemiddelde daling van het salaris

Beter weten de HR-strategen de krapte op de arbeidsmarkt te benutten. Hun beloningspakketten namen in het tweede kwartaal van 2007 met 1,9 procent toe ten opzichte van het eerste kwartaal. Hier lijkt de angst voor personeelstekorten in gereflecteerd te worden. De gemiddelde daling van het salaris is vooral te wijten aan de veel lagere financiële waardering die personeelsontwikkeling laat zien. De nieuw afgesloten arbeidsvoorwaarden laten een daling te zien van 8,3 procent.

De krapte van de arbeidsmarkt

Vreemd genoeg staat deze ontwikkeling haaks op de krapte op de arbeidsmarkt die wij ook op het HR vakgebied constateren.

Is deze ontwikkeling wederom een teken dat de gemiddelde HRM professional op operationeel niveau slecht is in het onderhandelen en dat het HR vakgebied op dit niveau nog steeds wordt ondergewaardeerd?

0 reactie(s) op “Minder loon voor HR-medewerkers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.