Moeilijke start hoogopgeleide allochtonen op de arbeidsmarkt

24/05/2007 Leestijd: 1 minuten

Uit onderzoek van het weekblad Intermediair blijkt dat de nieuwe generatie hoogopgeleide allochtonen een moeilijke start maakt op de arbeidsmarkt. Deze moeilijke start valt volgens het onderzoek voornamelijk te wijten aan het missen van goed ontwikkelde netwerken.Ook het eigen zoekgedrag en onbekendheid met gebruiken en regels in het bedrijfsleven hebben ermee te maken.

De gevolgen

Door deze moeilijke start begint deze groep vaak in een baan onder hun niveau en verdienen zij in eerste instantie minder dan hoogopgeleide autochtonen.  Deze moeilijke start wordt na vijf tot tien jaar werkervaring rechtgetrokken. Hierna zijn de verschillen tussen de verschillende bevolkingsgroepen minimaal.

Grotere stappen

Hieruit kun je concluderen dat de allochtone hoogopgeleiden grotere stappen maken in hun carrière dan de autochtone hoogopgeleiden. Dit is volgens het onderzoek voornamelijk toe te schrijven aan de ambitieusheid en de zelfverzekerdheid van deze groep.

Voor het onderzoek zijn de loopbaangegevens van 1.200 allochtonen en 30.000 autochtone hoogopgeleiden met elkaar vergeleken.

0 reactie(s) op “Moeilijke start hoogopgeleide allochtonen op de arbeidsmarkt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.