Neem een stagiair

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Stagiairs werken óók. Een feit dat in veel bedrijven over het hoofd wordt gezien, helaas. Op dit terrein valt voor bedrijven nog winst te behalen! Leest u even dit lijstje op managersonline. Hier wordt het idee geopperd dat stagiairs potentiële werknemers zijn en dat dit idee aandacht verdient, al is het maar om het netwerk van de stagiair. In dit artikel worden drie ideeën geopperd:

  1. Ruim een aparte plek op de website in voor deze doelgroep
  2. Zorg dat centraal inzichtelijk is op welke afdelingen stagiaires zitten en wanneer de stage eindigt.
  3. Hou contact met de stagiair ook als hij het bedrijf verlaat.

Een noemenswaardig initiatief. Toch verdient dit lijstje aanvulling.

  1. Neem een stagiair serieus en behandel hem als een volwaardig werknemer.
  2. Niets is voor een student storender dan dat hij wordt gezien als de koffiebezorger of iemand die er voor spek en bonen bij zit.
  3. Zie de stagiair niet alleen als een goedkope werknemer. Maak gebruik van zijn nieuwe visie, vergeet niet dat hij op school wordt begeleid, bijvoorbeeld door een inhoudelijke expert.
  4. Maak ruimte en tijd voor de ontwikkeling van de stagiair.
  5. Stagiairs willen zich ontwikkelen en lopen stage om ervaring op te doen, maar ook voor de praktische tips die op school niet te vinden zijn.

Wanneer u uw stagiair goed behandelt heeft u meer kans dat hij voor u wil blijven werken. Of dat hij na zijn opleiding voor u wil werken, of in een verdere toekomst. Denk ook aan de reclame in het netwerk van de stagiair – vertelt hij aan al zijn medestudenten dat er tijd en ruimte voor hem wordt gemaakt, of deelt hij mee dat het beter is niet bij uw bedrijf te gaan werken?

0 reactie(s) op “Neem een stagiair”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.