Niet “enthousiast” en “gemotiveerd” ….. maar toch een baan gevonden!

15/12/2015 Leestijd: 3 minuten

Het is al weer even geleden dat mijn laatste blog werd gepubliceerd, eigenlijk te lang geleden.. Maar ik heb heel goed nieuws. Ik heb een baan gevonden! Niet gesolliciteerd, geen gesprekken gevoerd, geen assessment hoeven doen, geen arbeidsvoorwaardengesprek gehad… maar direct aangenomen!

Afgelopen maandag, 26 januari 2015 ben ik de trotse oma geworden van onze eerste kleinzoon, Ayden! Een prachtig jongetje van bijna 8 pond! En wat ben ik blij dat ik ben “aangenomen” als zijn oma. Dan realiseer je je weer wat belangrijk is in het leven. Natuurlijk wil ik heel graag weer aan de slag in een leuk en dynamisch bedrijf, waar ik mijn talent kan inzetten, maar bij een dergelijke gebeurtenis staat de tijd even stil… en is niets anders meer belangrijk.

Oma, ja dat benadrukt dan wel weer extra het gegeven dat ik niet piepjong meer ben en daar op de huidige arbeidsmarkt best “last” van heb. Alle adviezen in de zoektocht naar een nieuwe baan, die ik bijna dagelijks in meervoud op Social Media en met name LinkedIn voorbij zie komen, laat ik meestal voor wat ze zijn. Als ik kritisch naar mijn CV kijk, dan zal daar best nog aan geschaafd kunnen worden, maar de vraag die dan bij mij op komt is, als iedereen alle adviezen op dezelfde wijze meeneemt en toepast, waar zit dan nog het onderscheidend karakter? Waarmee spring je er dan nog uit? Laatst las ik op LinkedIn een artikel waarin werd gesteld dat het meest “foute” wat je kon doen op een CV of in een brief, was de termen “gemotiveerd” en “enthousiast” te gebruiken.. Daarmee onderscheid je je niet van de rest van de kandidaten (iedereen is nl. gemotiveerd en enthousiast.. volgens de geleerden). Na een heel leuk intake gesprek bij een recruitmentbureau een paar weken geleden, bedankte de consultant mij voor het prettige gesprek en gaf zij aan dat ik super enthousiast en gemotiveerd ben! En ja, dat ben ik zeker! Maar laat ik dat dan vervolgens uit mijn CV of brief?

Ik kan het allemaal prima relativeren en ben zelf heel goed in staat “bij mezelf te blijven”, keuzes te maken en mijzelf te profileren zoals ik ben, maar ik kan mij goed voorstellen dat er veel werkzoekenden zijn die soms heel erg moedeloos worden van alle goed bedoelde adviezen die, in de huidige arbeidsmarkt, helaas meestal toch geen positief effect hebben.

Zelf positief blijven, goede contacten onderhouden met je netwerk, je bewust zijn en blijven van je talent en zeker aan de gang blijven in welke vorm dan ook, daar geloof ik in.

In april 2014 ben ik door een hele goede vriend en “vakgenoot” gevraagd hem te helpen bij het schrijven van zijn boek. Natuurlijk leek me dat onwijs leuk om te doen en heb ik meteen ja gezegd. Het boek is bijna af en is in mijn optiek baanbrekend te noemen. Ik heb genoten van het proces, van de momenten van sparren, van alles wat ik heb mogen leren.

Als het boek gepubliceerd is, kom ik hier inhoudelijk zeker op terug. Hou daarom mijn blogs in de gaten!

Tot de volgende keer!

Redactie: Carole heeft inmiddels een baan gevonden, lee: Schrijf na een afwijzing altijd een bedankbriefje! Beating the odds..

0 reactie(s) op “Niet “enthousiast” en “gemotiveerd” ….. maar toch een baan gevonden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.