Niet omdat het kan, maar omdat het moet

20/10/2020 Leestijd: 2 minuten

De afgelopen maanden is er in Nederland geen ondernemer die de gevolgen van het coronavirus niet heeft gemerkt. In no-time moest de ommezwaai gemaakt worden van ondernemen naar overleven. De afgelopen maanden stond er maar één vraag centraal: ”Hoe komen we de crisis door?” Een ongelofelijk belangrijke vraag, want zonder overleven is er geen ondernemen meer mogelijk. Het nadeel van overleven is echter dat we de details uit het oog gaan verliezen. Hoofdzaken en bijzaken door elkaar halen. Er is een kortetermijnaanpak, hier en nu, morgen zien we verder. Dingen vergeten of gewoon niet doen omdat overleven de hoogste prioriteit heeft.

Het ziekteverzuim

Ook het ziekteverzuim zijn we een beetje uit het oog verloren. Raar maar waar. Juist in deze crisis, waarbij een virus direct of indirect bijna heel Nederland besmet heeft, heeft het ziekteverzuim heel weinig aandacht gekregen. Mensen zaten thuis, al dan niet werkend vanuit huis. Onzichtbaar voor de werkgever. Het overzicht in wie ziek of beter is, is moeilijk te definiëren.

De Wet Verbetering Poortwachter

Veel trajecten zijn stil komen te liggen. De Wet Verbetering Poortwachter duurt zo’n twee jaar. Dat is best heel ver weg als je als ondernemer / werkgever gewoon van dag tot dag de maanden van de crisis door probeert te komen. Heel veel verzuimtrajecten worden nu weer opgepakt. Alle de te nemen acties worden uitgevoerd. Vaak wel te laat, met alle gevolgen van dien. Ook de verzuimdossiers hebben niet de volle aandacht gekregen die nodig is.

Een pas op de plaats

Belangrijk is om nu een pas op de plaats te maken. Zorg dat alle dossiers op orde komen. Voer alle benodigde acties uit. Herstel de dossiers waar mogelijk zo snel mogelijk. En vraag bij twijfel een deskundigenoordeel aan bij het UWV. Verzuimbegeleiding kan echt anders!

0 reactie(s) op “Niet omdat het kan, maar omdat het moet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.