Ondernemen = initiatief = succes

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Er zijn ondernemers die een eigen bedrijf hebben en er zijn mensen die in dienst zijn en ook ondernemen. Professionele organisaties vragen steeds vaker van hun werknemers dat ze beschikken over de competentie ondernemerschap. Organisaties zouden er goed aan doen ondernemerschap onder hun werknemers verder te ontwikkelen.

Turbulente tijden, fases van sterke groei en crisissituaties vragen dat een organisatie alert en slim kan reageren op dat wat nodig is.
Als je als ondernemer of professional succes wilt hebben, is ondernemerschap een onmisbare vaardigheid. Het is belangrijk om keuzes te maken en risico’s te nemen wanneer je bijzondere resultaten wilt bereiken. Omdat je in het leven niet alles kunt voorzien zijn het tonen van lef en het nemen van initiatieven competenties die van grote waarde zijn, ook binnen organisaties.
Ondernemende mensen zijn initiatiefrijk, ze pakken dingen aan en geven zelf vorm aan nieuwe ideeën. Iedereen doet dat op een andere manier. De één doet dat gestaag en haast onopgemerkt, een ander doet het impulsief en met grote kracht en zichtbaarheid.
Ondernemerschap is een persoonlijke eigenschap die vaak al in de jonge jaren van een kind al merkbaar is.

Ondernemen betekent risico’s nemen. Professionals die dit doet hoeven niet eerst te weten of het een goede stap is die gezet wordt. Deze mensen vertrouwen op hun gevoel en intuïtie. Zij komen direct in actie en doen het gewoon. Ondernemende mensen willen van alles en hebben duidelijke doelen en zijn met hun toekomst bezig.  Ook succesvolle ondernemers blijven in deze crisis periode in beweging. Ze zijn niet bang en blijven focussen op hun doelen. Ze blijven open staan voor signalen in hun omgeving zoals vragen die aan je worden gesteld. Ze kennen de behoeften van klanten en weten daar adequaat op in te spelen.

Hoe ondernemend bent u? Welke initiatieven heeft u afgelopen week genomen?

0 reactie(s) op “Ondernemen = initiatief = succes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.