Ongekend succes voor de app Talent Go!

01/08/2016 Leestijd: 2 minuten

Wellicht kunt u zich het nog herinneren. In 2016 was Pokémon Go een ongekend succes. We zagen duizenden mensen over straat en door parken lopen met zo’n smartphone in de hand op zoek naar Pokémon. Het was een sport om zo veel mogelijk daarvan te verzamelen. Wat is er intussen veel veranderd…

Kon je toen nog met pensioen gaan en kreeg je een leuk AOW en pensioen uitgekeerd; inmiddels weten we dat de pensioengelden geheel verdampt zijn. Als je nu met pensioen wilt, moet je daarvoor betalen aan de staat. Stoppen met werk is te duur geworden en de regering heeft daarom enige jaren geleden de VTB ingevoerd, de zogeheten vrije tijd belasting. Het motto van de grootste partij in het kabinet is niet voor niets “werken totdat je erbij neervalt”.

Gelukkig zijn er tegenwoordig voor een redelijke prijs overal hulprobots te koop die het werk en huishouden gemakkelijk maken. Maar het is oppassen geblazen omdat er een nieuwe vorm van criminaliteit is waarbij robots gehackt worden. Daarmee kunnen hackers allerlei zaken regelen zoals het stelen van goederen en het wegsluizen van je geld. Geld dat je verdient hebt en waarvoor je nog eens dik moet betalen om het veilig bij een bank onder te brengen. Vroeger had je phishing, maar deze nieuwe vorm van criminaliteit wordt grabbing genoemd.

En dan de nieuwste trend. Op zoek naar nieuwe werknemers gebruiken veel bedrijven de allernieuwste Talent Go! app. Deze kun je gemakkelijk op je singul laden of als je dat wilt op een smartphone installeren. Maar wie heeft er tegenwoordig nog zo’n ouderwetse smartphone. Voor hetzelfde geld, of soms zelfs al voor minder, koop je een singul die alle functies combineert.

Ik zag al verschillen recruiters met hun singul in de hand op zoek naar nieuwe talenten. Het mooie is dat iedereen op zijn of haar eigen singul kan aangeven wat voor werk je zoekt, wat je wensen zijn, werktijden, salaris etc. De recuiter hoeft alleen maar in je buurt te zijn om je gegevens op te kunnen pikken en als op de singul het bekende groene lampje gaat branden is er een match, wordt er een contact gemaakt tussen het apparaat van de recuiter en dat van het talent en volgt er snel een concreet aanbod.
Binnenkort komt er een nieuwe versie die zelfs op grotere afstand werkt.
Wie had dat verwacht dat de Talent Go! zo’n succes zou worden. En dat terwijl critici hadden voorspeld dat het aangaan van een werkrelaties toch vooral mensenwerk zou blijven.

Oh ja, pas wel op dat deze optie op je hulprobot uitgeschakeld is anders loop je het risico dat je hulprobot er op een dag met een recruiter vandoor is.

0 reactie(s) op “Ongekend succes voor de app Talent Go!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.