Open op 1 mei? EU 2.0 gaat van start!

22/04/2007 Leestijd: 1 minuten

Donner gaat ervan uit dat 1 mei de grenzen open zullen gaan voor leden van de andere Europese lidstaten zoals Polen. Echter is de kamer daar nog niet zomaar mee akkoord. De partij van de Vrijheid is gewoon tegen en is bang voor de Nederlandse werknemers. De VVD en D66 zijn voor. CDA en PvdA, hoe kan het ook anders, weten het nog niet.

Het grootste bezwaar is de snelheid waarmee het allemaal moet gebeuren. Kortgezegd kun je de grenzen wel open gooien maar je moet wel denken aan een aantal randvoorwaarden, zo denkt de politiek.

Ten eerste is er, volgens de politiek ( CDA, PvdA, SP, GroenLinks en SGP) de huisvesting.  Er moet goed gecontroleerd worden op de manier waarop deze werknemers gehuisvest zullen worden.

Ten tweede is er de controle op uitbuiting. Er moet een mogelijkheid gevonden worden om te na te gaan of de werknemers niet uitgebuit zullen worden.

Geen botsing?

Men denkt bijvoorbeeld niet aan de gevolgen voor het personeel dat te maken krijgt met de aanwas van nieuwe arbeiders. Die moeten toch voorbereid en begeleid worden. Anders wordt het een wij tegen zij verhaal. En moeten de Poolse werknemers niet voorbereid worden op het werken in Nederland en bewust worden gemaakt van hun rechten en plichten?

Kortom: er zijn wel meer zaken die in mijn optiek gecontroleerd en behandeld moeten worden voordat de grenzen open gaan…

Wat denkt u?

0 reactie(s) op “Open op 1 mei? EU 2.0 gaat van start!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.