Pensioenkennis online!

16/11/2006 Leestijd: 2 minuten

Een recent onderzoek van Stichting Pensioenkijker heeft uitgewezen dat de kennis van werknemers over hun oude dag voorziening verontrustend laag is. En dat terwijl er op 1 januari 2007 een nieuwe pensioenwet van kracht word. Gelukkig organiseert Stichting Pensioenkijker campagnes om de kennis over de oude dagvoorziening te verbeteren. De nieuwe wet beoogt onder andere een betere communicatie tussen de werkgever en de werknemer.

Hot item
Nu de babyboom generatie op het punt staat met pensioen te gaan is pensioen natuurlijk een hot item. Hierdoor worden ook jongere werknemers geconfronteerd met het belang van een goede oude dag voorziening. Deze ontwikkelingen zouden uiteindelijk kunnen leiden naar een pensioenregister, waarmee gemakkelijk opgezocht kan worden hoe je oude dagvoorziening er voor staat.

De handen ineen
Op initiatief van het miniserie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben de uitzendbureaus en re√Įntegratiebedrijven verenigt in de ABU en BoaBorea, het servicepunt Arbeidsmarkt MKB, UWV, CWI en GrijsWerkt de handen ineen geslagen om snel zoveel mogelijk 45plussers in de WW aan het werk te helpen.

Wakker schudden
Wat zou er nodig zijn om bedrijven wakker te schudden? Wanneer zouden ze beseffen dat ze deze oudere werknemers hard nodig zullen hebben als de arbeidsmarkt straks snel aantrekt? Gebeurt dat wanneer de hele babyboom generatie met pensioen is? Of is het dan te laat en blijven functies oningevuld? Of is het nog niet te laat en kunnen bedrijven over enkele jaren nog beginnen aan het binnenhalen van de dan misschien al schaarse, oudere, werknemers?

0 reactie(s) op “Pensioenkennis online!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *