Personeel wil meer inspraak in werktijden

20/02/2008 Leestijd: 1 minuten

“Zeventig procent werknemers heeft behoefte aan gunstige werktijden, thuiswerken en vrijheid.” Dat is het resultaat van een internetenquête van FNV bondgenoten. Een voorwaarde volgens de vakcentrale is dat de werknemers zelf zeggenschap willen hebben over de werktijden.

Flexibiliteit

Volgens Anja Jongbloed, CAO-coördinator van FNV bondgenoten, vereisen werkgevers steeds meer flexibiliteit. Volgens Jongbloed is dat niet het struikelblok, het gaat er om dat werknemers zelf inspraak willen hebben. De balans tussen werk en privé wordt steeds belangrijker en het zou goed zijn als werkgevers aan deze behoefte tegemoet zouden komen.

Zeggenschap voor werknemers kan op verschillende manieren worden ingericht. Bijvoorbeeld door zelfroosteren, flexibele begin- en eindtijden of thuiswerken.

Met dank aan nu.nl (link werkt niet meer per 13-8-2015, red.)

Samengevat

Wie wil er niet flexibiliteit, inspraak en meer mogelijkheden om werk en privé op elkaar aan te sluiten? Is een resultaat van 70% vóór niet logisch als je alleen vraagt of mensen meer mogelijkheden willen? Is het niet beter alternatieven tegen elkaar af te zetten om zo ook een uitspraak te kunnen doen over wat werknemers het liefste willen? En is een internetenquête een betrouwbare bron van informatie?

Wat denkt u?

0 reactie(s) op “Personeel wil meer inspraak in werktijden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.