Personele mogelijkheden in het Midden Oosten

19/12/2011 Leestijd: 1 minuten

In een uitgebreid stuk op Harvard Business Review vinden we een aantal interessante getallen over de economische groei en personeelsontwikkelingen aldaar. De economische groei is vrij groot, althans, tot de economische crisis werd er 5% jaarlijkse groei gerealiseerd, 10 jaar achter elkaar. En ook nu tijdens de crisis zet deze groei door, zelfs na de Arabische lente. Maar deze getallen zijn pas interessant in het aangezicht van de meer HR gerichte getallen.

Hier wat voorbeelden

De participatie graad is een van de laagste in de wereld: slechts 45% van de beroepsbevolking werkt, met een werkloosheid van 12% (en dus een enorme groep die al lang niet meer werkzoekende is?). De voornaamste oorzaak hiervoor is scholing: veel van de niet-werkenden hebben niet de vaardigheden die nodig zijn in een high-tech omgeving.

Voor het Midden Oosten ligt dus een flink aantal uitdagingen te wachten, met name wat betreft onderwijs. De bereidheid om te investeren is zeker aanwezig (zie ook het Coca-Cola voorbeeld in het artikel). Maar pas met de nodige HR gerelateerde investeringen in ontwikkeling en onderwijs zal de regio zich echt kunnen ontwikkelen.

0 reactie(s) op “Personele mogelijkheden in het Midden Oosten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.