Petje af voor de kleine ondernemer!

22/11/2010 Leestijd: 2 minuten

Waar halen ze het vandaan?

Ik doe het, veel mensen om me heen doen het en ik weet zeker dat het bij u ook zo gaat. Wat ik bedoel? Ons verbazen over de prestatiekracht van tal van kleinere organisaties/ondernemingen en hun successen. Waar halen ze het vandaan, zeggen we dan bewonderend? Ze werken keihard, maken veel, héél veel uren, zijn bereid om risico te nemen, te investeren in zichzelf, willen groeien, resultaten behalen en zijn niet bang een verlies te dragen en stoppen de winst die ze maken met alle liefde weer in hun ondernemen voor verdere groei. Dag in dag uit. Jaren en jaren. Waar halen ze hun inspiratie toch vandaan?

Vlakbij mij woont zo’n ondernemer die precies is zoals ik u hiervoor beschreef. Samen met zijn zus heeft hij een prachtig bedrijfje gebouwd met een mooie kring stabiele afnemers en een klein team bekwame medewerkers. Het leven leek top, totdat de economie een dreun kreeg en hij en zijn zus een nieuw gevecht moesten beginnen in een moeilijke branche.

Zoals zo vaak gebeurt, komt een ongeluk zelden alleen. Zowel hij als zijn zus kregen  privé ook nog eens te maken met de nodige perikelen die ze moesten bestrijden en te boven komen.

Stick to the fundamentals

De keuze was simpel: Je rug recht houden en knokken voor klanten en voor elkaar. Moeilijke keuzes maken en zelfs een nieuwe start aandurven, waarbij alles op het spel stond. Waar halen ze het vandaan, heb ik me vaak afgevraagd? Hoeveel moed kan een mens hebben? Hun antwoord bleek verbluffend: Terug naar de basis! Of zoals dat zo mooi door Amerikanen wordt geformuleerd: STICK TO THE FUNDAMENTALS! Want juist daar vinden deze mensen de inspiratie die ze ook hadden toen ze begonnen met hun onderneming en die ze hielp om lastige beslissingen te nemen, die ze elke dag nodig hadden om er tegenaan te gaan, sterk te zijn voor personeel en thuisfront. Het klinkt misschien wel als een cliché, maar is het absoluut niet. Ik neem daarom hier diep mijn pet af voor alle kleine(re) zelfstandigen en starters (M/V) van deze tijd, die mij imponeren door hun geïnspireerde ondernemen. Zeker nu ik weet waar ze het vandaan halen. Puur uit zichzelf. Eerlijker en oprechter kan niet. En ook niet boeiender. Chapeau!

Ik wens u een “basic” week.

0 reactie(s) op “Petje af voor de kleine ondernemer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.