Pret op het werk is onmisbaar voor het leveren van goede prestaties

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

Professionals die PRET hebben op hun werk leveren betere prestaties en doen er meestal alles aan om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Professionals die goed in hun vel zitten, functioneren beter. Ze zijn productiever, creatiever, energieker, initiatiefrijker, klantvriendelijker en prettiger om mee samen te werken. Het zijn mensen waarvan je energie krijgt, die steeds met goede ideeën komen en die vooral hun werk goed doen.

De PRET factor is niet meer weg te denken in het bedrijfsleven. PRET: Positief, Respect, Enthousiasme en Teamwork. Wie aan pret denkt, denkt aan lachen, gieren, brullen en dat kan niet serieus zijn. Toch is PRET heel serieus en onmisbaar voor organisaties. Zonder bevlogen professionals kan een bedrijf niet overleven. Het onderscheidend vermogen van een bedrijf zijn namelijk niet de producten, niet het business model en de processen maar juist de mensen.

pret op het werk is onmisbaar voor het leveren van goede prestaties

Zij maken het verschil en als leidinggevende, baas, ondernemer, manager of coach zult u omstandigheden moeten creëren waaronder deze mensen zo optimaal mogelijk kunnen functioneren. Omstandigheden waarin ze met plezier hun werk kunnen doen. Omstandigheden waarin ze zich gewaardeerd voelen en het gevoel hebben er SAMEN voor te gaan. Het is dus de taak voor u als manager om voor PRET te zorgen.

PRET werkt omdat het aansluit bij de meest basale menselijke behoeftes. Zorg dat je PRET factor hebt en je zult zien dat je mensen gaan groeien en dat zij vervolgens de organisatie laten bloeien.

De pret factor

PRET bekt lekker en staat voor mij voor plezier, lol maar ook blijheid en genot. Het staat voor die factoren die maken dat mensen goed in hun vel zitten en het beste van zichzelf kunnen geven en laten zien.

– Positief
– Respect
– Enthousiast
– Team

Nieuwsgierig naar de manier waarop je een PRET manager wordt, lees dan het boek met de titel: ‘De pret factor’ door Ben Kuiken.
De pret factor is onder andere verkrijgbaar op managementboek. De auteur noch Expand ontvangt op enige wijze commissie over uw eventuele aankoop.

0 reactie(s) op “Pret op het werk is onmisbaar voor het leveren van goede prestaties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.