Randstad, online recruitment voor eigen personeel? Ehh…

04/05/2007 Leestijd: 5 minuten

Deze keer ga ik vermomd als kritische kandidaat op zoek naar een baan bij een van de grootste uitzendorganisaties ter wereld, de Randstad Group. Als er één bedrijf uit de AEX zou moeten weten hoe je talent werft, dan moet het toch Randstad zijn.  En Randstad heeft recent laten zien ook innovatief vooraan te willen lopen, door als eerste een virtueel uitzendbureau op Second Life te ‘openen’. Laat ik maar gauw gaan kijken of Randstad hun kennis, ervaring en innovatieve drive ook voor het werven van eigen personeel in praktijk brengt.

Homepage Randstad Holding, geen best begin

Op de Homepage is een link work aanwezig; verder is er een oranje kader met de tekst to find a job, please choose a country. Verwarrend; want de link work gaat over werken bij Randstad en het oranje kader gaat over werken via Randstad. Maar dat ontdek je pas als je doorklikt.

Als ik doorklik op work kom ik op een pagina waar duidelijk wordt dat het over working with Randstad gaat, en daar valt na lezing van een tekst in een gruwelijk klein lettertype de volgende twee alinea’s op :

Our operating companies offer various jobs …… To apply, please contact the head office of the operating company of your choice (see dropdown menu on our homepage).

For jobs at Randstad Holding ….. To apply for a job at Randstad Holding, please send your cover letter and resume, in English, to the management development department (see contact information)

Is dat even vriendelijk!? Het dropdown menu op de Homepage heb ik niet kunnen vinden, tenzij ze ineens de tijdelijke banen bedoelen die via het oranje kader op de Homepage worden aangeprijsd.  En waarom niet de moeite genomen om dat dropdown menu direct bij de tekst te plaatsen, in plaats van de kandidaat naar de Homepage terug te sturen!

En voor vacatures op het hoofdkantoor moet ik een brief sturen en ook in dit geval neemt Randstad niet de moeite mij te helpen door de contact informatie direct bij de tekst te plaatsen!

Wat dat betreft staat het gebrek aan hulpvaardigheid in schril contrast met de tekst dat Randstad tot de 100 Best Workplaces in Europe behoort…

Homepage Randstad Nederland, al niet veel beter

Teleurgesteld over de Homepage van de holding, maar eens bij Randstad Nederland gaan buurten.

Op de Homepage staat een link carrière bij Randstad, da’s duidelijk. Maar ook het oranje kader, met de tekst vind een baan staat er weer. En als derde optie staat er ook een groen kader met daarin de tekst werken als intercedent bij Randstad?. Soms kan teveel keus ook verwarrend werken.

En nou breekt mijn klomp!

Als intercedent wil ik niet aan de slag, dus klik ik op carrière bij Randstad. In een nieuwe pagina worden een viertal gekleurde kaders getoond, één per functiegroep (Account management, Lijnmanagement, Advies & Projecten, Staf & Support). In zo’n kader zit weer een dropdown list waar de voor die functiegroep beschikbare functies in staan vermeld.

Ik kies voor de functie van Manager business development (Staf & Support). Ik moet dan nog een keer klikken, op de link Meer over deze functie. Een beetje veel klikwerk, vooral als ik de functie omschrijving te zien krijg.

Maar wat mij steil achterover doet slaan is het volgende: onderaan de pagina staat de tekst: Interesse? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer. Ehh. ik ben heb deze functie toch al geselecteerd? En ik wil solliciteren! Wat is dit nou voor onzine!

Maar als ik dan in arren moede maar op de link vacatures klik kom ik op een pagina Vacatures Staf & Support, waar een drietal functies worden getoond (Business analyst, Communicatiemanager en Internet marketeer).

Waar is mijnManager business development opeens gebleven? Is Randstad zo modern dat deze functie ondertussen is vervuld en direct is verwijderd, precies op het moment dat ik op de link vacatures klikte? Ik ga terug om dat te checken, maar nee, de functie is nog steeds in de aanbieding. Mysterieus..

Dan maar een andere functie gekozen

Nou, dan kies ik maar voor de functie van Internet marketeer, indachtig het commentaar van Bas van de Haterd op mijn vorige stukje over Reed Elsevier.

En je raadt het nooit! Als Internet marketeer mag ik mijn brief en CV mailen… Er is geen online sollicitatie mogelijkheid! Ik vraag me af of Randstad al kwalitatief goede reacties heeft ontvangen op deze functie…

En als ik dan mijn mail programma open (Outlook) wordt niet eens de naam van de functie in het Onderwerp geplaatst. Nee, Randstad is echt heel goed bezig.

Conclusie

Ik vraag me af waarom Randstad voor tijdelijk en vast personeel wel een online sollicitatie mogelijkheid biedt en voor eigen personeel niet. Misschien heeft het te maken met dokters en verwaarlozing van eigen kinderen, of zoiets.

Maar hoe kom je dan aan een notering bij de 100 Best Workplaces in Europe? Of zou deze waardering soms ook via de Intelligence Group worden uitgegeven. Want dan snap ik het meteen!

0 reactie(s) op “Randstad, online recruitment voor eigen personeel? Ehh…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.