Rchilli: goede recruiters helpdesk oplossing?

20/02/2017 Leestijd: 2 minuten

In het verleden heb ik bij verschillende organisaties en ondernemingen werving projecten uitgevoerd om honderden vacatures, meestal op het gebied van ICT, binnen periodes van bijvoorbeeld een half jaar in te vullen. Aangezien de HR medewerkers onvoldoende inhoudelijke ICT kennis beschikten waren zij niet in staat om tot een goede fit te komen tussen een vacature en een cv. Geen enkele organisatie of onderneming had een geautomatiseerd wervingsproces ter plekke. Om in ieder geval een overzicht te hebben voor de vacatures met de sollicitanten heb ik gecompliceerde Excel sheets ontworpen die de relatie tussen vacature en sollicitant aantoonden, evenals stappen, zoals de gesprekken met ICT management en de resultaten.

Het nadeel van deze tool was dat het inrichten en het onderhoud veel tijd kostte en dat het natuurlijk een passieve ondersteuning biedt. Het kon onvoldoende ondersteuning geven voor het vergelijken van data van de sollicitant met sleutelwoorden van de vacature en integratie met ERP wervingsprocessen, etc.

Recent ontving ik een beschrijving van Rchilli voor een zogeheten cv analyse. Ik ben er zeer van onder de indruk aangezien het vrijwel al mijn activiteiten heeft geautomatiseerd. Dat scheelt een hoop inspanning, tijd en kosten voor de betreffende organisatie en ondernemingen. Enkele van de meest belangrijke functionaliteiten zijn:

  • Geautomatiseerde analyses van de cv’s. De data van het cv wordt vergeleken met dozijnen categorieĆ«n en subcategorieĆ«n met meer dan 9.000 bekwaamheden en 1.500 sleutelwoorden met zogeheten contextuele relaties. Afgezien van de sleutelwoorden worden ook de profielen vergeleken. Het proces is gereed binnen enkele seconden.
  • Kennis netwerk. De oplossing is in staat om meer dan 850.000.000 HR gerelateerde concepten te relateren zoals bekwaamheden, baan titels, opleidingen, interesses, social media, etc.
  • Maatwerk. Velden en data formaten kunnen aangepast worden aan gewenste voorkeuren van het bedrijf in kwestie. Dat is ook praktisch voor internationale bedrijven die verschillende lokale formaten gebruiken.
  • Integratie. Het product voorziet in volledige integratie met producten, zoals de zogeheten best-practices, maar ook HR systemen en ERP systemen.
  • Biedt zeer uitgebreid meertalige ondersteuning

Gezien de prachtige functionaliteit zou ik allen die aan grote wervingsprojecten deelnemen, zoals HR afdelingen maar ook werving- en selectiebureaus willen adviseren om deze oplossing te bezien of het de oplossing is om hen te helpen het wervingsproces te optimaliseren, te versnellen en te ondersteunen om de vacatures met de juiste sollicitanten te vullen.

0 reactie(s) op “Rchilli: goede recruiters helpdesk oplossing?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.