Recruiters en blogging, the twain shall never meet?

02/06/2007 Leestijd: 2 minuten

Recruiters zijn account managers van hun bedrijf. Niet van de producten of diensten van hun bedrijf, maar van het bedrijf zelf. Zij verkopen het imago van het bedrijf vanuit het perspectief van werk: employment branding. Hun klanten: toekomstige werknemers.

Recruiten wordt steeds moeilijker

En er is een probleem; het aantal klanten loopt terug. En als de verkopen tegenvallen, komt een bedrijf vanzelf in de problemen. Dus dienen recruiters harder hun best te doen; creatief te zijn in het vinden van nieuwe klanten. Terzijde: het blijft natuurlijk ook verstandig je bestaande klanten tevreden te houden, maar dat is niet waar een recruiter zich mee bezig hoeft te houden.

Ik wil kort stilstaan bij de creativiteit van recruiters door naar Amerika te kijken. Networking is een cruciaal onderdeel van recruiting; met de enorme groei van het Internet is online networking zo mogelijk nog belangrijker geworden.

Online networking beperkt zich niet tot LinkedIn, Xing, MySpace, Hyves, etc. Online networking is ook blogging.

Bloggende recruiters

In Amerika is er een snel groeiende groep van recruiters die bloggen. De reden hiervoor is heel simpel. De recruiter is via zij/haar blog namelijk zichtbaar voor en benaderbaar door toekomstige werknemers. En als de recruiter in staat is het employer brand te koppelen aan aantrekkelijke, leesbare blogs over ‘werken bij’ wordt een menselijke dimensie aan het bedrijf toegevoegd. Een buitengewoon waardevolle dimensie die een geheel eigen aantrekkingskracht kan vormen.

In Nederland is de spoeling, voor zover mij bekend, nog heel erg dun op dit gebied. In mijn (hopeloze) zoektocht naar een fatsoenlijke online recruitment ervaring bij de AEX bedrijven heb ik nog geen bedrijf gezien waar recruiters bloggen. Ook de grotere intermediairs hebben geen blog (Monster uitgezonderd, maar weer alleen in Amerika).

Kent iemand voorbeelden van recruiters die bloggen in Nederland? Buiten Expand wel te verstaan…

0 reactie(s) op “Recruiters en blogging, the twain shall never meet?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.