Recruitment: een wezenlijk onderdeel van HRM

13/08/2007 Leestijd: 1 minuten

Werd de stelling geponeerd dat HRM de meest achterlopende beroepsgroep in Nederland is, gaan de reacties met name in op het verschil tussen HRM en recruitment. Recruitment is een wezenlijk onderdeel van HRM en is het startpunt in het proces van in-, door- en uitstroom. Nu kun je op een groot aantal terreinen van HRM wellicht vooruitstrevend zijn of grote vorderingen maken, maar als je niet in staat bent om de huidige generatie (Y-generatie) op een juiste wijze te benaderen en aan je te binden, dan mis je als onderneming de boot.

Waar het in deze discussie om gaat is dat bedrijven oog moeten hebben voor de (technologische/digitale) ontwikkelingen en hun recruitment systemen moeten aanpassen op de generatie die thans de arbeidsmarkt betreedt.

Een extra punt van aandacht is dat we de komende jaren te maken hebben met verschillende soorten generaties (babyboomers, X- en Y-generatie) die tegelijkertijd op de arbeidsmarkt aanwezig zijn. Maatwerk is dus een vereiste en vraagt van recruiters inzicht en aanpassingsvermogen.

De nieuwe en de komende generatie (Y-, Einstein generatie) is opgegroeid in het digitale tijdperk. De ervaring is dat onze beroepsgroep meer traditioneel is ingesteld en (nog) te weinig gebruik maakt c.q. kennis heeft van de nieuwe digitale mogelijkheden.

Willen we er in slagen ook de nieuwe generaties medewerkers aan ons te binden dan zullen we ons op een andere manier moeten gaan profileren en inrichten.

Een uitdaging die ons de komende jaren flink zal bezighouden.

0 reactie(s) op “Recruitment: een wezenlijk onderdeel van HRM”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *