Rondetafelbijeenkomst HR Analytics

26/01/2017 Leestijd: 2 minuten

Woensdag 18 januari jl. hebben we een rondetafelbijeenkomst over HR Analytics gehouden bij ons op kantoor in Vught. Termen als big data en IoT worden ons dagelijks om de oren gegooid. Zo stond er onlangs nog in de krant dat Funda het ideale huis bouwt, op basis van big data. Big data is al lang niet meer alleen een IT-ding, ook HR heeft er steeds meer mee te maken.

Verslag RT bijeenkomst HR Analytics jan 2017

Ulrich identificeerde in HR From the Outside In HR Analytics als hét gebied waar HR de meeste impact mee gaat hebben de komende jaren. Wij zien dit ook terug in de toenemende vraag naar HR Data specialisten, en zien dat HR analisten steeds vaker een serieus onderdeel vormen van de Centers of Expertise.

Vrijwel iedere organisatie is bezig met HR Analytics, maar welke stap zou je nu als HR kunnen zetten om je impact te vergroten?

Wij vroegen Jeroen van der Sloot van PurpleHRM en founder van het Academic Program HR Analytics om ons mee te nemen in de wereld van HR Analytics en antwoord te geven op deze vragen.

‘Ook door het visualiseren van data en dit te delen kun je praktische informatie krijgen’
– Jeroen van der Sloot

Jeroen leidde als specialist in het HR Analytics werkveld de bijeenkomst van zo’n 20 HR-directeuren en sr. HR Business Partners. Inherent aan een rondetafelbijeenkomst is natuurlijk interactie, waar geen gebrek aan was. Door tal van praktische voorbeelden liet Jeroen zien dat HR Analytics niet per se een abstract onderwerp hoeft te zijn. En met zijn stellingen die tot discussies leidde, tot nog ver in de afsluitende borrel hebben de genodigden van gedachten kunnen wisselen over dit actuele thema.

Kennisdeling en het ontwikkelen van ons vakgebied in een informele setting, dat is ‘Connecting HR!’

0 reactie(s) op “Rondetafelbijeenkomst HR Analytics”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.