Samen en op afstand werken aan duurzame inzetbaarheid? Ga aan de wandel!

14/07/2020 Leestijd: 1 minuten

Heb jij net zoals je collega’s een zittend beroep en kun je wel wat beweging gebruiken? Regelmatig wandelen zorgt voor een beter humeur, meer energie, meer productiviteit, het helpt onthaasten, verbetert je creativiteit, zorgt voor een beter denkvermogen en een betere concentratie.

Op Rijnmond.nl legt Koko Beers van de Hersenstichting uit: ”Wandelen zorgt ervoor dat bepaalde stofjes vrijkomen waardoor de hersencellen beter gaan communiceren met elkaar. Het zorgt voor een beter humeur, dat je beter slaapt en het is beter voor je concentratie”.

Ieder in z’n eigen omgeving wandelen

Het mooie is dat je dit nu corona proof en dus op afstand samen kunt doen met de app Ommetje. Met vrienden, familie of met je collega’s. Zo start je je eigen wandelcompetitie zonder dat je op dezelfde locatie bent.

Met deze app trek je laagdrempelig mensen mee in een gezonde leefstijl. Beers: ”Je kan de app downloaden en lid worden van een team. Voor elk ommetje van ten minste twintig minuten dat je maakt, krijg je punten. Zo kan je het opnemen tegen de rest van Nederland, maar ook tegen een eigen team van collega’s, familieleden of vrienden”.

De app is inmiddels ruim honderdduizend keer gedownload en is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Na iedere wandeling vertelt hij je een interessant hersenfeitje.

0 reactie(s) op “Samen en op afstand werken aan duurzame inzetbaarheid? Ga aan de wandel!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.