Start met je passie, deze zomer!

21/06/2012 Leestijd: 2 minuten

Succes hebben en bijzondere, positieve ervaringen opdoen is in veel gevallen een kwestie van doorzetten. Vaak moet je eerst tegenvallers en teleurstellingen incasseren. In de sales en ondernemerschap kennen we het principe van zaaien, geduld op brengen, onrustig worden, en blijven vertrouwen in je eigen kracht. Resultaten boeken gaat zelden zonder inspanning. Laat je daardoor niet uit het veld slaan. Toets steeds voor jezelf of je niet te lang blijft hopen op verbetering of verandering. Daarentegen is het ook te gemakkelijk om de handdoek te snel in de ring te gooien.

Vallen en opstaan

Kies ervoor om het te accepteren dat succes gepaard gaat met vallen en opstaan. Maak er het beste van of kies ervoor om een stap te zetten die je nog niet eerder hebt gezet. Iets nieuws beginnen kan soms ook een oplossing zijn naar meer succes en plezier in je werk. Iets nieuws beginnen houdt een zeker risico in, maar kan je ook heel veel plezier opleveren.

Zowel in mijn werk werk als recruiter als in mijn rol als coach binnen mijn onderneming ontmoet ik steeds vaker mensen die op een keerpunt staan. Ze ervaren ongenoegen of een bepaalde onrust en ongemakkelijkheid. Ze stellen bijvoorbeeld de vraag: ‘ga ik op deze manier verder in mijn loopbaan of kies ik een andere koers’?. Helaas zie ik vaak dat mensen te lang wachten met het zetten van een stap en uiteindelijk in een burn-out raken dan wel zeer gespannen hun ding blijven doen.

Een duwtje in de rug

Natuurlijk is een stap zetten niet eenvoudig, dus het is goed om een opsteker te zoeken. Af en toe mag ik als coach diegene zijn die dat duwtje in de rug geeft. Het zien dat mensen weer gaan stralen en energie krijgen, blijft een prachtig iets. Als zelfstandig ondernemer heb ik aan den lijven ondervonden dat het bereiken van resultaten gepaard gaat met ups en downs. Nog dagelijks ben ik blij dat ik vijf jaar geleden heb durven kiezen voor mijn passie.

Maar oh wat geeft het een heerlijk gevoel als datgene waarin je gelooft, ook daadwerkelijk mogelijk blijkt. Het leven is te kort om er niet alles uit te halen wat er in zit.

Met welk gevoel ga jij de zomer in? Misschien is het ook voor jou tijd voor reflectie en het daadwerkelijk naleven van jouw dromen.

Ga de uitdaging met jezelf aan.

0 reactie(s) op “Start met je passie, deze zomer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.