Start van een nieuw jaar en een nieuw project…

30/01/2018 Leestijd: 3 minuten

Vind jij een nieuw jaar ook zo fijn? De boom en kerstspullen de deur weer uit en de deuren even wagenwijd open zodat de frisse lucht naar binnen kan. Nieuwe schone buitenlucht vol zuurstof. Het geeft mij de energie stoot waar ik enorm blij van word. Ondanks mijn griephoofd popel en bruis ik van energie om het jaar te starten met nieuwe projecten. Na lange tijd alleen gewerkt te hebben, om mijn praktijk als psychosociaal therapeut op poten te zetten en niet stellig genoeg voor een specialisme te gaan ( ik vind gewoon te veel leuk), heb ik vorig jaar specifiek gekozen voor burn-out preventie en begeleiding als belangrijkste doel. Niet erg onderscheidend hoor ik je denken. Dat gaat het nu juist komend jaar wel worden! Samen met mijn partner ‘in crime ‘ werk ik aan het leukste, meest inspirerende en creatiefste project sinds tijden. Een totaalconcept met vernieuwende invalshoeken en benaderingen, fantastische locaties en opzet. We voelen ons als kleuters in de speeltuin. Onze doelstelling, missie en visie stonden in mum van tijd op papier! Papier???

Ja, heerlijk voor de vuist weg ouderwets brainstormen op papier, de vellen papier vliegen over tafel en alles stroomt! Vanuit pure bezieling zijn we nu als twee in plaats van de oorspronkelijke drie zelfstandigen ieder met haar eigen expertise een samenwerkingsverband aangegaan dat klopt waar het eerder in een andere constellatie niet werkte. Een mismatch.

Je kunt ontzettend graag willen dat een samenwerking succesvol wordt, maar als de chemie na een onderzoeksfase niet beter wordt dan is het beter om uit elkaar te gaan dan te blijven ploeteren. Het gevoel dat je leeggezogen wordt in plast van gevoed, twijfel met betrekking tot de inhoud en uitwerking en irritatie omdat er steeds een obstakel ontstaat waar het in de vroege fase van een project nog niet zou hoeven, zegt genoeg. Dat moet je wel willen zien en horen. Doorploeteren staat dan haaks op de doelstelling dat leven en werk op zijn minst prettig moet zijn om vol te kunnen houden en gezond te blijven. Luisteren naar je intuïtie en je zintuigen volgen zoals oorspronkelijk bedoeld aan het begin van onze wordingsgeschiedenis is waar we voor staan. Soms ontkom je dan niet aan het nemen van impopulaire beslissingen. Dat is gebeurd en voelt goed. Voor alle drie, gelukkig. Een zorgvuldig gevoerd gesprek met ruimte voor alle drie, waar visies en ervaringen gedeeld en gehoord worden en conclusies een natuurlijk gevolg zijn, voelt als waardevol en tegelijkertijd doodnormaal. Helaas loopt het vaak anders. Voelen mensen zich niet gehoord en afgeserveerd ondank alle goede intenties.

Zoals gezegd zijn we inmiddels verder gevorderd in het proces en dat is duidelijk merkbaar. Het stroomt als nooit tevoren. Ons doel is directies duidelijk maken en te laten tonen hoe waardevol hun personeel is en zij als moderne werkgevers zelf op een vernieuwende wijze voor kunnen leven en uit kunnen dragen hoe dit gekoesterd wordt.
Vanuit bezieling en vernieuwde daadkracht. Hoe het ooit bedoeld was.

Veel vrijheid, gezondheid en creativiteit gewenst!

Hartelijke groet, Christie

0 reactie(s) op “Start van een nieuw jaar en een nieuw project…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.