Student stelt eisen aan stage bij

08/12/2009 Leestijd: 1 minuten

Eén op de drie Nederlandse studenten heeft zijn eisen aan een stageplaats naar beneden bij moeten stellen om aan een stage te komen. Dat blijkt uit de Landelijke Stage Enquête 2009 van Stagemotor.nl, een online vacaturebank voor stageplaatsen.

De bereidheid van studenten om genoegen te nemen met een stageplek die niet aan hun eisen voldoet, is te verklaren door het afgenomen aanbod. Er zijn minder stageplaatsen beschikbaar, waardoor studenten al snel blij zijn een stageplek te kunnen vinden. Vooral studenten van het mbo en hbo nemen stageplaatsen aan die eigenlijk niet aan hun eisen voldoen. Wo’ers doen dit vrijwel nooit.

Je komt om iets te leren

De belangrijkste eis van studenten aan een stage is dat de werkzaamheden leuk en leerzaam zijn. Jan-Willem Kruithof van Stagemotor.nl: “Dat is ook het belangrijkste van een stageperiode, je komt tenslotte om iets te leren. Ik hoop dat studenten wel leerzame werkzaamheden blijven eisen, anders heeft een stage niet veel nut. Ik zou het ook opmerkelijk vinden als scholen zulke stages goedkeuren.”

Verschillende eisen

Het verschil tussen studenten van verschillende niveaus is opvallend. Mbo’ers vinden een stagevergoeding belangrijk, terwijl hbo’ers vooral een goede werksfeer willen. Studenten van het Wo zijn via hun stage vooral op zoek naar carrièremogelijkheden.

Landelijke Stage Enquête

De Landelijke Stage Enquête werd van oktober tot en met november 2009 gehouden door Stagemotor.nl. Aan het onderzoek deden 673 studenten en 127 werkgevers mee. Meer resultaten van het onderzoek zijn te vinden op www.stagemotor.nl/.

0 reactie(s) op “Student stelt eisen aan stage bij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.