Terug naar het groene gras

11/05/2017 Leestijd: 2 minuten

Inmiddels ben ik bijna 4 maanden terug bij mijn oude werkgever. In mijn blog van 7 december, De dag dat ik besloot ontslag te nemen, kon je lezen dat ik de beslissing had genomen om mijn baan na 4 maanden op te zeggen zonder dat ik een nieuwe baan in het vooruitzicht had. Ik was toen heel benieuwd wat er zou volgen.

Begin december heb ik om die reden een berichtje op LinkedIn geplaatst (ja, LinkedIn werkt!): “vanaf 1 januari 2017 ben ik beschikbaar voor een nieuwe uitdaging op HR vlak”. Ik heb ontzettend veel leuke reacties gehad, ook een reactie van mijn oud werkgever. Toevallig was het zo dat de collega die mij heeft opgevolgd ook het gevoel had niet op haar plek te zitten. Toen onze verhalen samen kwamen was dat een reden om mij uit te nodigen voor een kop koffie om bij te praten. En ja, waarvan ik had gedacht dat dat nooit zou gebeuren, is gebeurd: ik werd uitgenodigd om terug te komen.

De reden om destijds te vertrekken was dat ik na ruim 3,5 jaar toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik miste deze uitdaging op dat moment bij mijn toenmalige (en huidige) werkgever. Na mijn vertrek is daar een hoop veranderd. Ik ben echter nooit vertrokken door en voor de collega’s die ik daar had. En een groot deel van hen zat er nog steeds. Dus, met alle wijzigingen in de organisatie en het feit dat ik wist dat er een heel leuk team van collega’s nog steeds met passie aan het werk was, maakte dat ik heb besloten om terug te keren.

Of ik spijt heb van alle genomen stappen? Nee, totaal niet. Bij mijn laatste werkgever heb ik veel mogen leren. En misschien had het zo moeten lopen? Eén ding kan ik wel zeggen: de uitdaging die ik een jaar geleden miste heb ik weer helemaal gevonden in mijn nieuwe rol! Terugkeren naar een oud werkgever is dus zeker een optie als je dit overweegt. En dan moet je de opmerkingen als “het gras was toch niet groener bij de buren?” maar even voor lief nemen.

0 reactie(s) op “Terug naar het groene gras”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.