Toon oprechte belangstelling (spreken is zilver..)

15/12/2015 Leestijd: 2 minuten

U kunt in twee maanden tijd meer vrienden maken door oprecht geïnteresseerd te zijn in andere mensen, dan te proberen bij anderen interesse in u te wekken.

Het is belangrijk dat je mensen serieus neemt, dat je goed kijkt en luistert naar wat die ander beweegt en bezig houdt. Je zult jezelf in het contact niet afstandelijk, maar juist open en nieuwsgierig moeten opstellen. Door mensen onbevangen tegemoet te treden en regelmatig echt contact te hebben en onderhouden, creëer je interesse. Belangstelling tonen voor anderen leidt er in veel gevallen toe dat de ander dat ook in jou krijgt.  Het is één van de meest fundamentele feiten uit de psychologie. We worden gevleid als anderen belangstelling voor ons hebben. Het geeft ons het gevoel dat we bijzonder zijn en er toe doen. We willen omgaan met mensen die interesse voor ons tonen en willen bij hen in de buurt blijven. Er ontstaat een warme uitwisseling van energie en dat bindt mensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een goede manier om een gesprek te beginnen, is een opmerking te maken over iets wat met uw gesprekspartner te maken heeft. Dat kan een tekening aan de muur zijn, een foto op het bureau of een squashracket in de hoek van het kantoor. Maak altijd en opmerking waaruit warme interesse en verwondering  blijkt. Of stel een open vraag waaruit bijvoorbeeld je interesse blijkt voor een foto op het bureau van je gesprekspartner. Hierdoor ontstaat contact op een positieve en smaakvolle manier.
Blijken van belangstelling zijn de bouwstenen voor succesvolle menselijke relaties. Hoe meer u zich op anderen richt, des te rijker worden uw contacten en des te minder negatieve gedachten hebt u.

Met deze handvaten worden de dagen vanzelf zonniger en warmer.

 

Foto dankzij Thell op Flickr.

0 reactie(s) op “Toon oprechte belangstelling (spreken is zilver..)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.