Top 5 best gelezen HR artikelen van april 2016

02/05/2016 Leestijd: 4 minuten

Om ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze lezers, kijken we iedere dag naar onze analytics. We zien welke artikelen het meest bezocht worden en de meeste interactie krijgen. We zien ook welke HR Community interviews en HR vacatures het meest worden bezocht. We zijn altijd op zoek naar HR Bloggers die willen schrijven over de meest relevante onderwerpen. Ook nemen we onze learnings mee in de techniek achter de website, daarover volgt binnenkort meer!

Hier is de top 5 van april 2016:

  1. Welk van deze 13 HR apps heeft de meeste impact?

“Wat zou een geniale HR app zijn? Die vraag stelde ik eind januari en er kwamen veel enthousiaste reacties binnen. De aanleiding was mijn aankomende bezoek aan de Talmundo Hackathon – waar ik met ICT en HR professionals zal werken aan een nieuwe app. Hier alle ideeën die tot zo ver binnen zijn:”

Lees verder in Welk van deze 13 HR apps heeft de meeste impact?

  1. HR Analytics en Onboarding

“Begin december was ik op het congres van de Nederlandse tennisbond KNLTB. Het thema van het congres was ledenwerving en -behoud. Niet alleen interessant vanwege mijn liefde voor tennis, maar ook vanwege de overlap met het thema werven en behouden van medewerkers.”

Lees verder in HR Analytics en Onboarding

  1. De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) snoept de vrije ruimte van de Werkkostenregeling op

“De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een officiële verklaring van de overheid waaruit blijkt dat het gedrag van iemand in het verleden geen bezwaar is voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. In veel branches is de VOG een vereiste om een arbeidscontract te krijgen, bijvoorbeeld in kinderopvang, onderwijs, taxivervoer, financiële dienstverlening, vaak in de schoonmaak, etc.”

Lees verder in De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) snoept de vrije ruimte van de Werkkostenregeling op

  1. Hoge werkdruk? Werk aan je relatie!

“Helaas is er een groeiend aantal mensen dat last krijgt van overspannenheidsklachten of zelfs te maken krijgen met een burn-out. Ik kom het in mijn dagelijkse werk tegen. Er wordt gepoogd het te voorkomen en toch komt op een gegeven moment die spreekwoordelijke druppel en dan is het allemaal te veel.”

Lees verder in Hoge werkdruk? Werk aan je relatie?

  1. Hoger beroep van ontslag op staande voet onder de WWZ

“Op 23 februari jl. oordeelde het Gerechtshof Den Haag over de volgende casus. Een werkneemster was met ingang van 1 augustus 2012 in dienst getreden van een organisatie die onder meer buitenschoolse opvang verzorgde. Op een warme zomerdag had de werkneemster samen met een andere groepleidster een groep van 10 kinderen in leeftijd variërend van 1 tot 12 jaar meegenomen naar een buitenspeeltuin. De werkneemster had daarbij gebruik gemaakt van haar eigen auto om vier kinderen te vervoeren en haar collega van een bedrijfsauto om de overige zes kinderen te vervoeren. Ongeveer anderhalf uur na aankomst in de buitenspeeltuin ontdekten de werkneemster en haar collega dat één van de kinderen (van twee jaar oud) in de auto van werkneemster was achtergebleven. Hoewel het kind langere tijd in de hete, afgesloten auto had gezeten, was hij ongedeerd.”

Lees verder in Hoger beroep van ontslag op staande voet onder de WWZ

Speciaal genoemd: Schrijf na een afwijzing altijd een bedankbriefje

Nu een jaar geleden vond een van onze bloggers een nieuwe baan, jawel, dankzij een bedankbriefje. Nog steeds is dit een van onze meest-gelezen blogs!

Volgende maand komt er een nieuwe top 5 artikelen die het beste gelezen werden door de HR Business Partners en andere HR professionals die ons weblog bezoeken.

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen van april 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.