Top 5 best gelezen HR artikelen van december 2015

05/01/2016 Leestijd: 4 minuten

Om ons weblog zo relevant mogelijk te houden voor onze lezers, kijken we iedere dag naar onze analytics. We zien welke artikelen het meest bezocht worden en de meeste interactie krijgen. We zien ook welke HR Community interviews en HR vacatures het meest worden bezocht. We zijn altijd op zoek naar HR bloggers die willen schrijven over de meest relevante onderwerpen. Ook nemen we onze learnings mee in de techniek achter de website, daarover volgt binnenkort meer!

Hier is de top 5 van december 2015:

  1. Top secret! Of waarom alle managementboeken over leiderschap en team coaching naar de prullenbak kunnen.

“Al van jongs af aan ken ik een fascinatie voor slagwerk. Als kleine jongeman groeide ik op met de (inmiddels ter ziele gegane) Trommelaeren van Roesendaele. Ooit wereldkampioenen bij het beroemde Wereldmuziekconcours in Kerkrade. Zelf ooit lid geworden van (jawel) de Stedelijk Erkende Koninklijke Muziekvereniging “Erato”. Thuis werden ze gek van al dat getik, maar het liet me nooit los. Later werden het natuurlijk drummers waar ik mezelf mee wilde identificeren, met misschien wel ‘Animal’ van de Muppet Show als grootste voorbeeld.”

Lees Top secret!

 

  1. Burn-out onder jongeren, een toenemend probleem

“In mijn omgeving hoor ik het steeds vaker. Ik zie het op het nieuws en lees er op het internet in toenemende mate over. Er worden steeds meer gevallen van Burn-out geconstateerd onder jonge werknemers van 20 tot 30 jaar. Dit leidt tot een toename van het ziekteverzuim percentage binnen organisaties en fysieke klachten van werknemers. Verzuim door stress op jongere leeftijd wordt dan ook geconcludeerd uit het onderzoek van ArboNed. NOS schreef er dit jaar een nog een artikel over.”

Lees Burn-out onder jongeren, een toenemend probleem

 

  1. VAR vervalt; wordt VBO: update

“Vroeger was alles eenvoudiger. Er waren arbeidsovereenkomsten en uitzendkrachten en daarmee had je de belangrijkste smaken van arbeidsrelaties zo ongeveer wel gehad. Maar in een samenleving die steeds meer fluïde wordt, volgen de verschillende wijzen waarop werkzaamheden worden verricht elkaar in rap tempo op. We hebben oproepcontracten, voorovereenkomsten, payrolling, detacheringen, projectovereenkomsten en opdrachtovereenkomsten in alle soorten en maten. Het is er allemaal niet overzichtelijker op geworden, maar wel flexibeler. Maar ook onzekerder, want hoe voorkom je schijnconstructies die bedoeld zijn om louter fiscale voordelen te genieten? De fiscus was er maar druk mee, maar kon de onzekerheden op dat vlak maar moeilijk oplossen. Daar moet nu verandering in komen door de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (WDBA)”

Lees VAR vervalt; wordt VBO: update

 

  1. “Data openen deuren” – interview over HR-analytics met Mattijs Mol, Global HR Process Manager bij Dorel Juvenile

“Tijdens mijn reis door de wereld van HR-analytics ga ik ook op zoek naar praktijkervaringen van andere HR-analisten en HR-professionals op dit gebied. Mattijs Mol, Global HR Process Manager bij Dorel Juvenile trapt af. ”

Lees “Data openen deuren.”

 

  1. De zin en onzin van strategie: mensen eerst

“In de tijd dat ik bij een ‘up or out’ organisatie werkte, heb ik de meeste kennis opgedaan over talentmanagement. Goede mensen waren key en daar draaide een groot deel van de HR afdeling om. Misschien een omgeving die sommigen als hard zullen ervaren, maar omringd worden door kundige mensen is een groot goed.”

Lees De zin en onzin van strategie: mensen eerst

Volgende maand komt er een nieuwe top 5 artikelen die het beste gelezen werden door de HR professionals en andere bezoekers van ons weblog.

0 reactie(s) op “Top 5 best gelezen HR artikelen van december 2015”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *